BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

Cinayet nedeni Eş..k sözü

İki kişinin ölümü bir kişinin de ağır yaralanmasına sebep olan Bafraspor saldırısının akıllara durgunluk veren sebebi;

Abone ol

3'üncü Lig 2'nci Grup'ta kümede kalma mücadelesi veren Bafra Belediyespor'un İshaklı Mahallesi'ndeki binasında dün saat 11.30 sıralarında meydana gelen olayın faillerinin yakalanması için çalışma başlatan polis, olayda kullanılan 34 KU 299 plakalı minibüsü dün gece ilçeye 20 kilometre uzaklıkta terk edilmiş buldu. Minibüsün teknik aksamında arıza olduğu, zanlıların bu nedenle aracı terketmek zorunda kaldığı belirlendi.

Eldeki ipuçlarını değerlendiren polis zanlıların kimliğini saptadı ve dün gece bazı yerlere peşpeşe baskınlar yaptı. Bu baskınlarda aralarında saldırıda tetiği çektiği ileri sürülen F.S. ile yanında çalıştığı işadamı Nuri S. gözaltına alındı. Bu kişilerin ifadesinden olaya karıştıkları saptanan 4 kişi daha gözaltına alındı. Baskını yaptıkları ileri sürülen işadamı Nuri S.'nin damadı İsmail A. ile onun arkadaşı Mustafa Ş. ise her yerde aranıyor.

BASKININ NEDENİ KÜFÜR

Zanlıların alınan ilk ifadelerinde olayın telefonda küfürleşmeden kaynaklandığı ihtimali ağırlık kazandı. İddiaya göre küfürleşme ve baskın şöyle oldu:

Önceki haftalarda Bafra Belediyespor'un kendi sahasında oynadığı maçlarda çıkan olaylar nedeniyle kulübe verilmesi gündeme geldi. Bu nedenle işadamı Nuri S.'nin işyerinden kulübe telefon açan bir kişinin, kulüp müdürü Ergin Özarslan'a, “Ceza aldık mı, almadık mı? Haftasonu Çorum maçımız seyircili mi, seyircisimiz mi oynanacak?” diye sordu, Müdür Özarslan da “Biz gerekli itirazlarımızı yaptık. Maç seyircili oynanacak” diye karşılık verdi. Telefondaki kişi bunun üzerine sinirlenip, “O zaman neden duyurmadınız kardeşim. Bafralıya duyursanıza maça gelsin” deyince, müdür Özarslan da sinirlenerek “Bana işimi sen mi öğreteceksin? Ben yıllardır bu işi yapıyorum. Eş......k” diyerek telefonu kapattı.

YARIM SAAT SONRA KULÜBÜ BASTILAR

Telefon konuşmasından sonra Nuri S.'nin işyerinden biri telefonla konuşan kişi olmak üzere 3 kişi yarım saat sonra Bafra Belediyespor Kulübü'ne baskın yaptı. Minibüsten inen 2 kişi doğruca müdürün odasına girerek, Özarslan'la tartıştı. Bu kişi, “Sen bana nasıl küfür edersin” diyerek Özarslan'ın üzerine yürüken, orada bulunan teknik direktör Sedat Gezer ve kaleci antrenörü İsmail Kurt araya girdi. Bu sırada diğer zanlılar odadaki 3 kişiye peşpeşe ateş etti. 2 kişinin ölümüne, 1 kişinin de ağır yaralanmasıyla sonuçlanan olayın failleri, geldikleri minibüsle kaçtı.

Saldırıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişinin sorgusu sürerken, polis işadamı Nuri S.'nin damadı İsmail A. ile olaya karışan arkadaşı Mustafa Ş.'yi yakalamaya çalışıyor.

TABUT BAŞINDA AĞIT

Tüm bunlar olurken ilçede bugün cenaze acısı yaşandı. Kırmızı- siyah Bafra Belediyespor bayraklarına sarılı 2 tabut, Devlet Hastanesi morgundan alınarak kulüp binası önüne getirildi. Kaleci antrenörü İsmail Kurt'un kız kardeşi Necla Kurt, tabutun başına gelerek gözyaşı döktü. Güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan Kurt, baygınlık geçirerek yere yığıldı. Eşi Leyla Kurt ise “Allah onların da ocağını söndürsün. Ateş düştü ateş. İçim yanıyor. İsmailim ben sana kıyamazdım sana nasıl kıydılar” diye gözyaşı döktü. Oğlu Alican Kurt da gözyaşlarını tutamadı.

Milliyet