BIST 10.657
DOLAR 32,11
EURO 34,93
ALTIN 2.428,30
HABER /  GÜNCEL

Çin: Yolsuzluğa göz yuman yetkilinin görevine son verildi

Çin’de Komünist Partisi disiplin kurulu, yerel seçimlerde yolsuzluk yapılmasına göz yumduğu gerekçesiyle üst düzey bir yetkilinin görevine son verdi.

Abone ol

Çin’de Komünist Partisi Disiplin Kurulu, yerel seçimlerde yolsuzluk yapılmasına göz yumduğu gerekçesiyle üst düzey bir yetkilinin görevine son verdi.

Kurul, Hunan bölgesinden sorumlu yetkili Tong Mingqian’ın rüşvet skandalına kayıtsız kaldığını ve başarısız olduğunu söyledi.

Hunan bölgesinde yapılan seçimlerde rüşvet aldıkları ortaya çıkan 500’den fazla milletvekili istifa etmişti.

Tong Mingqian, seçim döneminde partinin Hunan’daki Hengyang kentinden sorumlu yetkilisiydi.

Komünist Parti disiplin kurulu yazılı açıklamasında, "Tong’un görevini yerine getiremediğini ve seçim döneminde ve sonrasında rüşvet olaylarına zamanında müdahale etmeyip soruşturma için etkin önlemler almadığını" ifade etti.

Açıklamada, yetkilinin ihmalinin “parti, ülke ve halk çıkarlarına büyük zarar veren” rüşvet skandalına neden olduğu belirtildi.

Çin resmi medyası, yapılan soruşturmalarda Hunan Halk Kongresi’nin 56 üyesinin bölgesel seçimleri kazanmak için Hengyang’daki milletvekillerine rüşvet verdiğinin ortaya çıktığını duyurdu.

Çin’de belediye yetkililerinin Halk Kongresi’ne yerel temsilci atama yetkisi var.

Resmi medya, 512 Hengyang yetkilisinin ve 56 bölge üyesinin istifa ettiğini veya görevden uzaklaştırıldığını belirtti.

Diğer yandan, Çin’in güvenlikten sorumlu yetkilinin eski yardımcısı ve siyasi danışman Zhou Yongkang yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevden alındı.