BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,87
ALTIN 2.431,72
HABER /  SPOR

Cimbomun silahşörü çok

Fortis Türkiye Kupası'nda evinde Giresun'u ağırlayan Cimbom golcüleri ve genç Aydın ile farka koştu.

Abone ol

Fortis Türkiye Kupası A Grubu 3. hafta maçında Galatasaray ile Giresunspor, Ali Sami Yen Stadı'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı Galatasaray 5-0 kazandı.

Maçın ilk dakikalarından itibaren, Galatasaray oyunu rakip yarı sahaya yıktı.

Maçın 3. dk oynanıyor. Galatasaray, sol kanattan Heinz ile rakip kaleye yükleniyor. Giresun savunması bu pozisyonda rakibini faul ile durdurdu.

4. dk Serbest vuruşun kullanılmasın ardından top Giresun savunması tarafından kornere atılıda. Galatasaray atışı kullandı. Giresun kalecisi çıkarak bu topun kontrolünü sağladı.

6. dk. Galatasaray oyunun bu dakikalarında mutlak hakimi. Şimdi Heinz orta sahada topla buluştu. Giresunlu oyuncular bir kez daha Çek oyuncuyu faul ile durdu. Atış çabuk kullanıldı. Uzun pasla rakip ceza sahası önünde buluşan Hasan Şaş, kaleyi gördüğü noktadan Giresun kalesini yokladı. Sert şutu kaleci son anda önledi. Kalecinin çeldiği topu defans uzaklaştırdı.

9. dk Galatasaray savunmadan Cihan Haspolat ile çıkmak istiyor. Bu oyuncunu orta sahada Volkan'a göndermek istediği topa Giresunlu futbolcular müdahale etti. Bir top kaybı. Giresunlu Cihan topla buluştuğu anda faul ile yerde kaldı. Giresun orta sahanın ortasında serbest atış kullanıyor.

11. dk Galatasaray, Giresun yarı sahasında tam saha pres yapıyor. Giresun kendi sahasından çıkarken büyük zorluk yaşıyor. Şimdi top yine Galatasaraylı oyuncuların ayağında. Orta sahada Hakan Şükür topla buluştu. Sağ kanattan Necati'ye pralel bir top atıldı. Bu oyuncu topla rakip ceza sahasına girmek isterken topu kaybetti. Giresun pas yapmadan uzun bir topla ileri doğru çıkmak istiyor. Topla buluşan Giresunlu futbolcu faul ile durduruldu. Atışı kullanan Giresunlu oyuncular topu yine Galatasaraylı futbolculara teslim ettiler.

14. dk. Galatasaray bir kez daha rakip kaleye yükleniyor. Sağ kanattan Cihan, Giresun ceza sahasına uzun bir top gönderdi. Kaleci ile birlikte topa çıkan Ümit Karan, rakibine faul yaptı.

15. dk. İçinde Ümit Karan ceza sahası içinde topla buluştu. Rakibinden sıyrıldığı anda yerde kaldı. Bu pozisyonda Galatasaraylı futbolcular ve taraftarlar penaltı bekledi. Hakem devam dedi. Pozisyonda top sağ kanada açıldı. Tehlikeli gelişen atakta, Ümit Karan topu almak isterken, rakibine faul yaptı. Giresunlu Emre Kahraman bu pozisyonda hafif bir sakatlık geçirdi.

17. dk. Oynanıyor. Galatasaray, bu dakikaya kadar oyunun mutlak hakimi fakat rakip kalede pozisyon bulmakta çok zorlanıyor. Giresun bu dakika içinde maçtaki ilk köşe atışı kazandı. Atıştan sonuç çıkmadı.

19. dk. Galatasaray sağ kanattan Hasan Şaş ile rakip ceza sahasında atak geliştiriyor. Şimdi topla buluşan Cihan, rakip kaleye ortasını yaptı. Giresun savunmasında Halit topu kafayla kornere çeldi. Atış kullanıldı. Savunma topu rakip sahaya kadar uzun bir vuruşla uzaklaştırdı.

21. dk. Top yine Galatasaraylı futbolcuların ayağında. Giresunspor oyunu kendi yarı sahasında kabulleniyor. Galatasaraylı oyuncular kalabalık rakip savunmada istediği pozisyonları bulabilmiş değil.

23. dk. Giresun bu dakikada Galatasaray kalesine etkili geldi. Sol kanattan gelişen ani atakta, ceza sahası önünde topla buluşan Ali, önündeki boşluğu iyi değerlendirerek kaleye şutunu çekti. Aykut'un koruduğu Galatasaray kalesine füze gibi giden top, üst direkten oyun sahasına geri döndü. Giresun ilk tehlikeli atağında gole yaklaşan taraf oldu.

25. dk. Kalesinde yaşadığı tehlikeli pozisyonun ardından rakip kaleye yüklenen Galatasaray köşe atışı kazandı. Kullanılan atışta ön direkte Hakan Şükür topa kafayı vurdu. Top kale direğini sıyırarak auta çıktı.

27. dk'da Galatasaray sağ kanattan etkili geldi. Güzel paslaşmalarla rakip ceza sahasına giren Galatasaray, son olarak Cihan'ın güzel pasında topla buluşan Ümit Karan, Galatasaray'ı Giresun karşısında 1-0 öne geçiren golü attı.

30. dk Giresunlu Cihan, uzak mesafeden kimsenin beklemediği bir anda kaleye şutunu çekti. Köşeye giden topu Galatasaray kalecisi Aykut, son anda uzanarak çeldi. Bu pozisyondan Aykut, mutlak bir golü önledi.

32. dk oynanıyor. Giresun tehlikli bir noktadan serbest atış kullanıyor. Galatasaraylı oyuncular 5 kişilik bir baraj kurdu. Giresunspor'da Okan'nın vuruşu bu pozisyonda barajı geçti fakata açık farkla auta çıktı.

35. dk. Galatasaray, Giresun karşısında rahat bir oyun ortaya koyuyor. Galatasaraylı futbol orta sahada topu kaptırdı. Kaptırdıkları anda faul yaptılar. Giresun faul atışını kullandı. Topu yine ayaklarında tutamadılar. Top yine Galatasaraylı futbolcuların ayağında. Sağ kanatta topla buluşan Hasan Şaş, topu Cihan'a bıraktı. Bu iki oyuncunun paslaşmasında top en sola uzun bir pasla gönderildi. Topla buluşan Heinz, ceza sahasına girdiği anda şutunu çekti. Giresun kalecisi Ersoy bu pozisyonda başarılı. Dönen top bir kez daha Galatasaraylı futbolcuların ayağında.

38. dk oynanıyor. Maçta Galatasaray'ın 27. dk'da Ümit Karan'nın ayağından kazandığı golle rakibi Giresun karşısında 1-0 üstünlüğü sürüyor.

40. dk Giresun savunmasında kaptığı topla, sahasından hızlı çıktı. Derinlemesine Okan'a atılan topta son anda Galatasaray savunması topa müdahale etti. Şimdi top sol kanatta Volkan'nın ayağında. İlerde Necati top istiyor. Bu oyuncu kendisine atılan topu Hasan Şaş'a indirdi. Hasan Şaş, Hakan'ı topla buluşturmak isterken rakibi araya girdi. İleri doğru gelişi güzel atılan top bir kez daha Galatasaraylı oyuncular ayağında kaldı.

43. dk Galatasaray sağ kanattan köşe atışı kullandı. Heinz yanına yanaşan Hasan Şaş'a topu bıraktı. Hasan Şaş, ceza sahası önünde boş durumdaki Volkan'ı gördü. Volkan şut pozisyonu bulduğu anda kaleyi yokladı. Giresun kalecisi Ersoy uzanarak topa kolaylıkla sahip oldu.

45. dk oynanıyor. İlk yarı için artık son anlar. Galatasaray sahasında Giresun karşısında 1-0 üstünlüğünü sürdürüyor. Maçın normal süresine 1 dk eklendi.

Maçın ilk yarısın hakemin düdüğü ile sona erdi.

Galatasaray, ilk yarıyı zayıf rakibi Giresun karşısında 1-0 üstün kapattı...

İkinc Yarı Başladı...

Maçın ikinci yarısıda Galatasaray'ın baskılı oyunu ile başladı. Galatasaray ikinci yarının ilk dakikalarında köşe atışı kazandı. Atışı Hasan Şaş kullandı. Top kaleci Ersoy'un kucağına gitti. Ersoy kaleci atışını kullandı. Orta sahada top kapma mücadelesinde Orhan Ak, rakibinin darbesiyle yerde kaldı. Sakatlık geçiriyor. Oyun bu dakikada bu oyuncunun tedavisi için durmuş durumda...

Maçın 52. dk. Giresun bu dakika da ilk oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Şimdi top Giresunlu oyuncuların ayağında, ileri doğru atılan uzun bir pas Galatasaraylı futbolcuların ayağında kaldı. Şimdi Orhan Ak ileri doğru uzun bir pas rakip defans müdahale etti. Galatasaray taç atışını kullanıyor. Top bu kez de diğer taraftan taça çıktı. Şimdi Ümit Karan, topla buluştu. İleri top bekleyen Necati'nin önüne derinlemesine bir pas, bu oyuncu ceza sahasına bekletmeden ortasını yaptı. Hakan Şükür müsait pozisyonda istediği gibi topa vuramadı.

56. dk. oynanıyor. Top sürekli olarak Galatasaraylı oyuncuların ayağında. Giresunlu futbolcular topa sahip olmakta büyük zorluk yaşıyor. Şimdi, sağ kanattan Cihan ile Galatasaray atağı gelişiyor. Bu oyuncu yanına yaklaşan Hasan Şaş'a topu bıraktı. Hasan Şaş, rakibinden sıyrılmak isterken yerde kaldı. Hakemde korner çizgisine yakın bir noktadan faul atışı kazandı..

58. dk. Bu dakikada Galatasaraylı taraftarlar geçen haftanın kahramanı Aydın'nın Heinz'in yerine oyuna dahil oluşunu alkışladı. Aydın, Giresun karşısnda şu anda sahada...

60. dk. Giresunspor, bu dakika içinde Galatasaray kalesine tehlikeli geldi. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada arka direkte top bekleyen Okan'ın önünden Cihan Haspolat, son anda topa müdahele ederek mutlak bir golü önledi.

62. dk'da Galatasaray atağında sağ kanattan harika hareketlerle rakibini geçerek ceza sahasına inen genç Aydın'nın ara pasında topla buluşan Necati, kaleci Ersoy'u çalımlayarak topu boş Giresun kalesine bırakarak takımını 2-0 öne geçiren golü attı.

Maçın 64 dk. oynanırken, Galatasaray'ın Giresunspor karşısında 2-0'lık üstünlüğü devam ediyor...

66. dk oynanıyor maçta. Galatasaray, zayıf rakibi karşısından çok rahat bir oyun ortaya koyuyor. Savunmada topla oynayan Tomas, orta sahada top isteyen Volkan, topla buluştuğu anda ceza sahasında top bekleyen Necati'ye güzel bir pas attı. Necati ceza sahasında top kontrol etmekte başarılı olamayınca bir gol şansını değerledirememiş oldu.

69. dk Sol kanatta gelişen Giresun atağında, Galatasaraylı futbolcular kolaylıkla topa sahip oldular. Şimdi orta sahada Volkan topla rakip sahaya geçti. Önünde top isteyen Necati'yi buluşturdu. Bu oyuncu rakibinden sıyrılmak isterken topu kaptırdı. Giresunlu futbolcular kaptıkları topla kendi yarı sahalarından çıkmak istiyor. Galatasaraylı futbolcular rakip yarı sahada Giresunlu oyunculara pas yapma olanağı tanımıyor... Şimdi yeni bir Galatasaray atağı sağ kanattan Cihan'la gelişiyor. Cihan, topun kontrolünü sağlayamayınca top taça çıktı. Giresunlu futbolculara nefes almak fırsatı doğdu.

72. dk. Hasan Şaş, sağ kanattan aldığı topla rakip ceza sahasına girdi. Şaş, kaleyi gördüğü anda şutunu çekti. Giresunlu Ersoy'un bakışları arasında top kale direğini sıyırarak auta çıktı. Hasan Şaş, bu şutunun ardından yerini Sabri'ye bıraktı. Eric Gerets, başarılı bir futbol sergileyen yıldız ismi kenara aldı...

75. dk. oynanıyor. Maçta Galatasaray'ın Giresunspor karşısında 2-0'lık üstünlüğü bulunuyor. Şimdi orta sahada Galatasaraylı oyuncular top dolaştırıyor. Volkan, aldığı pasla oyuna yeni giren Sabri'yi buluşturdu. Bu oyuncunun uzak mesafeden attığı şut açık farkla auta çıktı.

78. dk'da Galatasaray sağ kanattan gelişen atakta golü buldu. Sabri, çizgiden rakiplerini geçerek ceza sahasın önüne kadar geldi. Sabri, ara pasında ceza sahasında Ümit Karan'ı buluşturdu. Bu futbolcu, penaltı noktasında top bekleyen Necati'yi gördü. Necati boş pozisyonda kaleye vurma şansı varken, daha müsait durumdaki Hakan Şükür'ü gördü. Hakan Şükür'de topu müsait pozisyonda düzgün bir vuruşla Giresunspor kalesine Galatasaray'ın 3. golü olarak gönderdi...

82. dk'da Sabri ile rakip ceza sahası önünde güzel bir ver-kaç yapan Aydın, Sabri'den aldığı pası iyi değerlendirerek Giresun karşısında Galatasaray'ın 4. golünü attı.

Maçın 84. dk'sı oynanırken, Galatasaray, Giresun karşısında 4-0 öne geçti.


85. dk. oynanırken, oyuna sonradan giren Sabri, ceza sahası önünde buluştuğu topla rakip kaleye yaklaşırken şutunu çekti. Top kaleci Ersoy'un müdahalesine rağmen Galatasaray'ın 5. golü olarak Giresun kalesine gitti.

Maçın son bölümleri oynanırken, Galatasaray sahaya kadrodaki tüm gençlerini sürmüş durumda.

88. dk. maçın artık son dakikalarına girildi. Galatasaray, zayıf rakibi karşında rahat bir oyun çıkartarak farklı skoru elde etmiş durumda.

90. dk. içindeyiz artık her iki takımın oyuncuları da maçın son düdüğünü bekliyor. Maçın son bölümlerine 2 dk. ek süre ilave edildi.

Uzatma dakikaları da sona erdi. Galatasaray, zayıf rakibi Giresunspor'u 5-0 gibi farklı bir skorla yenmeyi başardı..