BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.503,47
HABER /  SPOR

Cimboma Seyrantepe müjdesi

Seyrantepe Stadı kaç kapasiteli olacak? Ne zaman bitecek? Cevaplar bulundu.

Abone ol

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkan Vekili Erdoğan Bayraktar, Ali Sami Yen Stadyumu ile bağlantılı olarak açılan Seyrantepe Spor Kompleksi Projesinde ihaleyi, en yüksek teklifi veren Eren Talu-Alke Ortak Girişim Grubuna verilmesini onaylandığını bildirdi.

Bayraktar, ''Bu hasılat paylaşımı projesi. Şartnamenin ruhuna uygun olarak firmadan ilave gelir payı istedik. Yüzde 7 üzerinde anlaşıldı. Bunun üzerine ihaleyi onayladım. İhaleyi şartnamenin ruhuna uygun olarak sonuçlandırdık'' dedi.

52 BİN İZLEYİCİ KAPASİTELİ STADYUM

Seyrantepe Spor Kompleksi ihalesinde arsa satışı gelir paylaşımı usulüyle
teklifler 27 Ağustos 2007'de alınmıştı. Eren Talu Mimarlık Turizm Taşımacılık A.Ş. ile Alke İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. ortak girişimi 777 milyon 777 bin 777 YTL gelir payı üzerinden idareye 234 milyon 567 bin 890 YTL gelir payı önermişti. Yapılan pazarlıklar sonucunda satış gelirinde artış olması halinde gelir artışından idareye ek olarak yüzde 7 pay verilmesi de pazarlıklar sonucu kabul edildi.

Proje kapsamında, Ali Sami Yen Stadyumu'nun bulunduğu 34 bin 640 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde "Kentsel Sosyal Altyapı Alanları"nın yapılması karşılığında Seyrantepe arazisi üzerinde dev spor kompleksi kurulacak. 52 bin seyirci kapasiteli, çok amaçlı, çatısı açılır kapanır tipte stadyum ve 4 bin 500 araçlık otoparktan oluşan spor kompleksi inşaatı yapılarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne devredilecek.

Stadyumun 49 yıl süreyle kullanım hakkı Galatasaray'a verilmişti. Seyrantepe'de Hazine'ye ait 120 dönüm arazi, stad yapımı için TOKİ'ye devredilmişti. Ali Sami Yen Stadının yerine ise rezidans, ticaret ve kongre merkezi yapılması üzerinde duruluyor.

Projenin 720 günde bitirilmesi öngörülüyor. Eren Talu Mimarlık yetkilileri bu süreyi daha öne çekmeye çalışacaklarını bildirdiler.