BIST 10.178
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.388,85
HABER /  SPOR

Cimboma 3 ayrı dalda ödül

Zaman Gazetesi Yılın Sporcusu Ödülleri, İstanbul'da düzenlenen geceyle sahiplerini buldu. Cimbom'a 3 ayrı dalda ödül...

Abone ol

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen geceye Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, A Milli Futbol Takımı'nın eski Teknik Direktörü Sepp Piontek, Galatasaray eski Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp ile çok sayıda davetli katılırken, NBA'nın efsanevi oyuncularından Vlade Divac da, gecede onur konuğu olarak yer aldı.

Zaman Gazetesi 17. Yılın Sporcusu Ödülleri'nde 5 kategoride 15 ödül dağıtılırken, gecede kulüp olarak en fazla ödülü Galatasaray aldı.

Galatasaray'da Kulüp Başkanı Özhan Canaydın 'Yılın Spor Adamı',

Eric Gerets 'Yılın Teknik Direktörü',

Hakan Şükür ise 'Yılın Futbolcusu' listesinde bulunurken,

Galatasaray da 'Yılın Takımları' arasında yer aldı.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu, futbol teknik heyeti ve oyuncuları, geceye tam kadro olarak katıldı. 'Yılın Teknik Direktörleri' arasında yer alan Eric Gerets'e ödülünü, Galatasaray eski Teknik Direktörü Karl Heinz Feldkamp verdi.

Geçen yıl bu ödüle layık görülen Fenerbahçe'nin, ödül törenine katılmadığını hatırlatan Feldkamp, "Ödül törenleri, ödül alanların gelmesiyle güzelleşir. Maalesef geçen sene Fenerbahçe gelmemişti ancak Galatasaray, şampiyonluk yarışında çok önemli bir maç kaybetmesine rağmen bugün tüm oyuncu ve teknik heyetiyle burada. Kendilerini kutluyorum" dedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets ise, ödülü aldıktan sonra yaptığı açıklamada, oyuncularına teşekkür ederek, "Onlar olmasaydı ben burada bu ödülü alamazdım" şeklinde konuştu.

Yılın Sporcuları arasında yer alan Fenerbahçe Ülker'li basketbolcu İbrahim Kutluay ödülünü, gecenin onur konuğu Vlade Divac'dan aldı. Yılın Spor Adamları arasında yer alan Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'a, ödülünü İstanbul Valisi Muammer Güler verdi. Futbol Federasyonu Başkan Vekili Affan Keçeci, Yılın Futbolcusu ödülü alan Gökhan Ünal, Hakan Şükür ve İbrahim Üzülmez'den özel bir istekte bulunarak, "Onlardan 2008 Avrupa Şampiyonası kupasını istiyorum" dedi.

Yılın Spor Adamları arasında yer alan eski Milli güreşçi Mahmut Demir ödülünü alırken göz yaşlarına hakim olamadı. Mahmut Demir'in onursal başkanlığını yaptığı Amasya Şekerspor Kulübü de yılın takımları arasında yer aldı.

Kayserispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam Yılın Teknik Direktörleri arasında yer alırken, geçen sezonun gol kralı Kayserisporlu Gökhan Ünal da yılın futbolcuları arasında yer aldı.

Gecede, Zaman Özel Ödülü'nü UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, aldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, gecenin sonunda Yılın Takımı olarak kürsüye çıkan futbol takımının oyuncularını tebrik etti.

Canaydın, madalyalarını Şenes Erzik ve eski yönetici Ergun Gürsoy'dan alan oyuncularını daha sonra tek tek yanaklarından öperek kutladı.

Gecenin sonunda ödül alan sporcular, teknik direktörler, spor adamları ve takımlar gecenin anısına toplu resim çektirdi. Organizasyonda kategorilere göre ödül dağılımı şöyle oldu:

Yılın Sporcusu

İbrahim Kutluay (Fenerbahçe Ülker),

Neslihan Demir (Tenerife),

Hasibe Erkoç (Boks Milli Takımı)

Yılın Spor Adamı,

Özhan Canaydın (Galatasaray Kulübü Başkanı),

Mahmut Demir (Amasya Şekerspor Kulübü Başkanı),

Turgay Demirel (Basketbol Federasyonu Başkanı)

Yılın Teknik Direktörü,

Erik Gerets (Galatasaray),

Bogdan Tanjevic (A) Milli Erkek Basketbol Takımı),

Ertuğrul Sağlam (Kayserispor)

Yılın Futbolcusu,

Gökhan Ünal (Kayserispor),

Hakan Şükür (Galatasaray),

İbrahim Üzülmez (Beşiktaş)

Yılın Takımı,

Galatasaray,

A Milli Erkek Basketbol Takımı,

Amasya Şekerspor Güreş Takımı

Ayrıca, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'e, 'Zaman Özel Ödülü' verildi."

Kaynak: Zaman