BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Çillerden melek açıklaması

DP'de lider arayışı sürerken, Tansu Çiller'den açıklama geldi...

Abone ol İnternethaber/ DP'de Mehmet Ağar'ın olağanüstü kongreyi ertelemesinin şoku sürerken, her gün yeni söylentiler türüyor.

Son olarak 19 Kasım'da bazı gazetelerde Tansu Çiller'e atfen şu sözler yer almıştı; "Değil ben gökten melek inse DP’yi kurtaramaz! Şimdi DP’nin başına bırakın beni gökten zembille melek indirilse kanatlarını tek tek yolarlar."

Çiller'den bu sözlere açıklama

Tansu Çiller, yaptığı yazılı açıklama ile bu sözlerin tamamen hayal ürünü olduğunu söyledi. "Böyle cümlem, kelimem olmamıştır" diyen Çiller, şunları kaydetti;

"1946 yılında Demokrat Parti ile hayata geçen ve Adalet Partisi, Doğru Yol Partisi ve Demokrat Parti olarak devam ederek günümüze kadar Türkiye’nin demokrasi mücadelesi başta olmak üzere, her alanında ve her konusunda çok önemli bir yere sahip olan siyasi hareketin, oluşumun çeşitli kademelerinde hizmet vermiş, gönülden inanmış birisi olarak; bu harekete, oluşuma can veren, gönül, emek ve oy veren herkese ve bu Partilerimizin ülkemiz ve milletimiz için yaptığı hizmetlere inancım, saygım, sevgim ve şükran duygularım dolayısıyla bu tür yorumlarda, beyanlarda, imalarda bulunmayı bir yana bırakınız, düşünce olarak aklıma bile getirmem mümkün değildir."