BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.310,22
HABER /  GÜNCEL

Cihaner’i tutuklatan savcıyı avukatı da bıraktı!

İlhan Cihaner’i gözaltına aldıran ve darbe girişimi sonrası tutuklanan FETÖ'cü savcı Osman Şanal’ı avukatı da terk etti.

Abone ol

Eski Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner’i gözaltına aldıran ve 15 Temmuz’daki darbe teşebbüsü sonrası FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan eski Erzurum Özel Yetkili Savcısı Osman Şanal’ı avukatı da terk etti. 

Avukatsız kalan Şanal, Cihaner aleyhine açtığı tazminat davasında mahkemeye başvurarak, parasız kaldığı için yargılama giderleri ve fotokopi masraflarını karşılamak üzere Adalet Bakanlığı’ndan adli yardım istedi.   

Şanal, 14 Kasım’da Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’ne gönderdiği dilekçesinde, sekiz yıldır avukatlığını yapan Süleyman Sallı’nın bu görevden ayrıldığını belirtti.

MAHKEMEYE AİLESİNİ HATIRLATTI

Tutuklandığı ve meslekten ihraç edildiği için maaşına ve malvarlığına mahkeme kararıyla el konduğunu belirten Şanal, şöyle yazdı:
“Maaşım yok. El koyma nedeniyle bankadaki paramı da alamıyorum. Cezaevinde olduğumdan başka bir iş yaparak para kazanma imkanım da yok. Cezaevi hesabımda 250 TL param var sadece. Mağdur bir savcı olarak dışarıdaki çocuklarıma nasıl bakabileceğimi takdirlerinize bırakıyorum.

MAHKEME GİDERİNE İTİRAZ

Şanal, “hem 100 TL gider avansı için hem de fotokopi ücreti” için adli yardım istediğini anlatarak, “Bu paralar sizler için küçücük, benim için büyük paradır” dedi.