BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Cihaner halkı ittifaka çağırdı!

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Suriyeli sığınmacılara karşı halkı ittifaka çağırdı.

Abone ol

CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Suriyeli mültecileri suçlu ilan ederek Hataylılara, "Sığınmacılara evlerinizi kiralamayın. Ev verenlerle de selamı sabahı kesin" dedi.

DİRENİŞE KARŞI YERLİ İTTİFAK!

Antakya Yeşilpmar Belediyesi'nin ESP, Halkevleri, Kaldıraç ve Mücadele Birliği gibi sol örgütlerle düzenlediği etkinlikte konuşan Cihaner, "Gelenlere lütfen evlerimizi kiralamayalım. Kiraya verenlerle de selamı sabahı keselim, tepki gösterelim" derken, Grup Yorum'un eski solisti Hilmi Yarayıcı "Eli kanlı katilleri mahallelerimize almamalıyız" dedi.

SIĞINMACILAR MODERN DEĞİL

Yeşilpınar Belediye Başkanı Malik Kılıç da "Moderatör de benzer şeyler söyledi ama îlhan bey özellikle vurgu yaptı. 'Evinizi kiraya vermeyin' dedi. Bence de verilmemesi lazım. Giyim ve tavırlarıyla rahatsızlık yaratıyorlar. Burası modern bir yer. Sığınmacıların öyle olmadığı apaçık ortada" dedi.

Gülay Eczanesi sahibi İsmet Sanverdi, "Özellikle acil yardım malzemelerine ihtiyaç oluyor. Biraz önce 300 serum istendi.
Hayırseverler yaralıların tedavisi için alıyor, biz de kar amacı gütmeden elimizden gelen katkıyı sunuyoruz" diye konuştu.


Başka bir esnaf, "Fırınlar neredeyse 24 saat ara vermeden çalışıyor. Bir hayırsever 100 binTL'lik kıyafet aldı, mültecilere dağıttı. Refahiye'den sınıra haftada 7 bin ekmek götürülüyor. Onlar bizim kardeşlerimiz. Çoğu da öz akrabalarımız" dedi.