BIST 9.953
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.433,19
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'ne ulaşamadı

2-1 yenildiği maçın rövanşında ağırladığı Spartak Moskova'yla 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler Şampiyonlar Ligi’ne kalamadı.

Abone ol

Geçen sezon geçirdiği şike soruşturması nedeniyle dışında kaldığı Şampiyonlar Ligi’nde bu yıl mücadele etmeyi öncelikli hedefi sayan Fenerbahçe bu amacına ulaşamadı.

Moskova’da 2-1 kaybettiği ilk maçın rövanşında Spartak Moskova’yı Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ağırlayan sarı-lacivertliler, 1-1 biten karşılaşmanın ardından Şampiyonlar Ligi’ne veda etti.

Hafta boyunca maça teknik direktör Aykut Kocaman ile kaptan Alex de Souza arasında yaşanan gerilim, maç öncesinde hocasıyla öğrencinin tribünlere çağrılmasıyla rafa kaldırılmış göründü.

Her iki tarafın kontrollü başladıkları maçta coşkulu tribünleri sessizliğe boğan gol konuk ekipten geldi.

Orta sahada kaptırılan topu sağ kanattaki Aiden Mcgeady’yi buluşturan Ari, top kendisine geri geldiğinde Fenerbahçe ceza sahası içinde altıpasa ulaşmıştı bile, sol ayağıyla dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Fenerbahçeliler için sorunları daha da ağırlaştıran, Juventus’tan büyük umutlarla transfer edilen Krasic’in golden sekiz dakika sonra bir ikili mücadele sırasında yerde kalması oldu. Acı içinde baldırını gösteren yıldız oyuncu değiştirilmesini istedi ve yerini Stoch’a bıraktı.

Golden sonra konuk takım biraz daha etkili göründü, ancak maçı koparacak pozisyonları yakalayamadı. Fenerbahçe ise oyunda dengeyi kurma çabası içinde geçirdi ilk yarıyı.

İkinci yarıda ise sarı-lacivertlilerin hâkimiyetinde gecen bir mücadele yaşandı. 52. dakikada Mehmet Topal’ın şutu, 64. dakikada ise Mehmet Topuz’un kafa vuruşu direkten döndü.

Alex’in Selçuk Şahin’in yerine oyuna girmesiyle orta sahada daha yaratıcı bir görüntü sergileyen Fenerbahçe, beraberliğe de kaptanının kullandığı korner vuruşundan ulaştı.

Alex’in ortasını Topuz kafayla altıpasın üzerine gönderdi, Sow tamamladı ve sari-lacivertlileri umutlandıran golü attı.

Kalan dakikalarda Fenerbahçeli futbolcular, bütün hatlarıyla Spartak kalesine yüklendi, rakip takımdan Demy Zeeuw kırmızı kartla oyun dışında kalması, konuk takımın kendi ceza sahasına çekilmesi de sarı lacivertliler için avantaj yarattı.

Ancak bu avantajı kullanamayan Aykut Kocaman’ın öğrencileri, şike soruşturmasının ardından Şampiyonlar Ligi’ne katılarak normalleşme surecine girme umudunu da gerçekleştirememiş oldu.