BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.443,62
HABER /  GÜNCEL

Tuzla'da korkutan yangın

Tuzla'da deri sanayi bölgesinde çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Abone ol

Orhanlı Sanayi Bölgesi'nde bir strafor ve lojistik destek merkezi idare ve depo kısmında çıkan yangında 5 kişi zehirlendi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Tuzla'da Orhanlı Sanayi Bölgesi'nde bir strafor ve lojistik destek merkezi idare ve depo kısmında saat 19.00 sıralarında yangın çıktı. Yaklaşık 10 bin metre kare üzerinde üç katlı binada henüz belirlenemeyen çıkan yangın patlamalar nedeniyle kısa sürede yayıldı.Yangına ilk olarak işçiler müdahale etti. Ancak yetersiz kalınınca durum itfaiyeye bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen Orhanlı itfaiye ekibi müdahalede yetersiz kalınca takviye ekip istedi. Alarma geçen İstanbul İtfaiyesi, Orhanlı,Tuzla, Organize Sanayi Bölgesi, Kartal, Sultanbeyli, Yenişehir, Kadıköy, Ümraniye, İstinye, Şişli, Bakırköy, Başakşehir, Kurtköy, Seyrantepe, Gebze itfaiye grupları bölgeye sevk edildi.

YANGIN HALEN SÖNDÜRÜLEMEDİ

Tuzla Belediyesi, Pendik Belediyesi, Hamidiye A.Ş.'den ise su tankerleri gönderildi. Yangına 70 araç 220 personel ile müdahale ediyor. Yangının binanın birinci katında devam ettiği ikinci ve üçüncü katlara sıçramasının önlendiği belirtildi. Yangın nedeniyle 2'ü işçi 2'si itfaiye görevlisi 5 kişi dumandan etkilindi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıları çevredeki hastanelere kaldırdı. 1 işçinin ise içeride mahsur kaldığı iddia ediliyor. İtfaiye mahsur kaldığı belirtilen işçiyi kurtarmak için çalışmalarına devam ediyor.

ARKADAŞIMIZ İÇERİDE KALDI

Bu arada, gazetecilere açıklama yapan depo çalışanı Fırat Ümit, yangın çıktığında kendilerinin bulunduğu bölümün tahliye edildiğini belirtti.

Birlikte çalıştıkları sürücü arkadaşı Ümit Saraç'ın depoda mahsur kaldığını iddia eden Ümit, şunları söyledi:

''Arkadaşımız telefonunu açtı. Telefonda, 'içerideyim, çıkamıyorum, nefes alamıyorum' dedi. Sonra telefonu kapandı. 3 arkadaşımızı hastaneye götürdüler. Onların durumu hafif. Burası sadece soğuk hava deposu, üretim yapılan bir yer değil. Deponun dış duvarında strafor yalıtımı var. Bu straforlar yangını büyüttü. Patlayan da onlar.''