BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.440,70
HABER /  GÜNCEL

PKK Tunceli'de yol kesti

Tunceli Erzincan karayolunun 30 kilometresinde yolu kesen PKK'lıların yoldan geçen çok sayıda ağır tonajlı aracı ateşe verdikleri ve barikat kurarak trafiğe kapattıkları öğrenildi.

Abone ol

PKK,Tunceli-Erzincan Karayolu’nu keserek,3 TIR ve bir yakıt tankerini ateşe verdi.Bölgeye havadan ve karadan operasyon düzenlendi.

Saat 19.30 sıralarında,Tunceli-Erzincan Karayolu’nun 15’inci kilometresi olan Söğütlüçeşme bölgesinde yola inen 4 silahlı PKK’lı araçları durdurarak 3 TIR ve bir yakıt tankerinin söfor mahalline yakıt dökerek yaktılar.Görgü tanıklarının ifadelerine göre,araçları yakan PKK’lılar ormanlık alana doğru kaçtılar.

Ateşe verilen araçların yanması ardından ormanlık olan yol kenarlarındaki ağaçlar tutuştu ve orman yanmaya başladı.Karayolunda seyahat eden araçların yanan araçlar arasından ,yanma tehlikesine aldırmadan yollarına devam etmeleri ilginç görüntüler oluşturdu.

Olayı haber alan güvenlik güçleri karadan ve havadan operasyon başlattılar.İki kobra tipi taarruz helikopteri bölge üzerinde uçuşlarını sürdürürken,Skorsky tipi helikopterler bölgeye özel eğitimli birlikler indirmeye başladı.Bölgede operasyon sürüyor.

12.20120830000424.jpg