BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,94
ALTIN 2.445,41
HABER /  GÜNCEL

Bakanlar kuyuya indi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 'Türkiye'deki yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına önem veriyoruz ve bunu önceliklerimiz arasına alıyoruz' dedi

Abone ol

Bakan Yıldız ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, yetkililerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, bölgenin, burada çıkan kömürün kaliteli olması nedeniyle daha fazla ön plana çıkması gerektiğini söyledi.

Bölgede petrol arama ruhsatlarını iptal ettiklerini belirten Bakan Yıldız, ''Bu bölgede Türkiye'nin en kaliteli ve kalori değerleri yüksek kömürü olduğu için biz petrolü başka yerde arayalım. Burada aramayalım. Kömüre daha fazla ağırlık verelim diye bir tercih kullandık'' dedi.

Bakan Yıldız ve Bakan Bayraktar daha sonra Amasra ilçesinde kömür ve metan gazı arama faaliyetlerinde bulunan Hema Endüstri AŞ'nin şantiyelerinde incelemelerde bulunarak Hattat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hattat'tan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Daha sonra iki bakan HEMA'ya ait helikopterle Tarlaağzı mevkisindeki kuyubaşına geldi.