BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
HABER /  SEÇİM

Cihan haber ajansını kim hacledi olay iddia

Cihan Haber Ajansı seçim sonuçlarını haclendiği için veremiyor. Peki Cihan Haber ajansının sonuçlarını kim hackledi. Zaman'dan TÜBİTAK iddiası.

Abone ol

CİHAN Haber Ajansı seçim sonuçlarını veremeden haclendi ve büyük şok yaşadı. Cihan Haber Ajansı seçim sonuçlarını kim hacledi merak konusu oldu. Bu konuda Zaman Gazetesi 'nin sitesinden TÜBİTAK iddiası geldi.

Cihan Haber Ajansı saat 17.00'da sandıkların kapanmasıyla birlikte hacker saldırısına uğradı ve iletişime kapandı. Cihan Haber Ajansı 'nın seçim sonuçlarına sitesi üzerinden erişim sağlanamazken sonuçlar abonelerine ise gönderildi.

CİHAN 'I TÜBİTAK HACKLEDİ İDDİASI
Cihan Haber Ajansını seçim sonuçlarına aktarmasına ramak kala kimin hacklediği büyük merak konusu oldu. Zaman Gazetesi TÜBİTAK hackledi iddiası ile ortaya çıktı. Zaman 'ın internet sitesinde Cihan Ajansı 'nın haclenmesine ilişkin verilen haberde TÜBİTAK 'ta hackleme için özel bir ekip kurulduğu öne sürüldü.

ZAMAN'IN SİTESİNDEKİ İDDİA ŞÖYLE
Zaman sitesinin iddiasına göre TÜBİTAK 'taki özel ekip muhalefet partilerinin sistemlerine de siber saldırı düzenleyecekti. Ancak şu ana kadar muhalefet partilerinin sistemlerine saldırı olmadı. Sadece Cihan Haber Ajansı seçim sonuçları sayfası haclenmiş durumda.

TÜBİTAK'TA HACKER'LAR OLUŞAN ÖZEL EKİP

Zaman'ın internet sitesinde TÜBİTAK iddiasıyla ilgili haberde şu bilgiler yer aldı;

"Bu konuda çalışmak için TÜBİTAK’ta özel bir ekip kurulduğu de iddialar arasında. Bu ekibin kullanması için Ankara’dan TÜBİTAK Gebze yerleşkesine özel bilgisayarlar gönderildi. Konudan haberi olmayan güvenlik görevlileri bu bilgisayarları kayıt edilmeden içeri almak istemeyince ve A.E’ye ulaşamayınca bizzat Efkan Ala tarafından talimat geldiği belirtiliyor.

Seçim gecesi TÜBİTAK bilgisayarları üzerinden yurtdışı bağlantılar yapılarak, botnet ağları kullanılacak, saldırılar oradan yönlendirilerek saldırının TÜBİTAK’tan yapıldığının da anlaşılmamasının planlandığı ortaya çıktı."