BIST 10.899
DOLAR 32,18
EURO 34,93
ALTIN 2.461,80
HABER /  GÜNCEL

Ciğeri iki kez yandı

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası, İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünde 11 işçinin hayatına mal oldu. İki oğlunu kaybeden ...

Abone ol

Manisa’nın Soma ilçesindeki maden faciası, İzmir’in Kınık ilçesine bağlı Elmadere köyünde 11 işçinin hayatına mal oldu. İki oğlunu kaybeden anne gözyaşlarına boğulurken, Küçük Sercan ve Sevcan’ın hiç bir şeyden habersiz topraktan ev yapması yürek burktu.
Soma’daki felakette Elmadere köyünden 11 can gitti. Cenazelerden birisi dün toprağa verildi, 24 yaşındaki Sami Yıldırım’ın cenazesi de yanlışlıkla Balıkesir’e gönderildiği için bugün toprağa verilemedi.
Herbirinin 2,3 ve 4 çocuğu olan İlkay Yıldırım (33) Bilal Ay (32) Doğan Yıldırım (33) Erol Uysal (27) Hüseyin Kılıç (28) Hüseyin Kılıç (32) Sezai Kılıç (34) Ersin Çetin (26) Turgut Yılmaz (29) için köy meydanında cenaze namazı kılındı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da cenaze törenine katılarak acılı ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.
Köyden ağıtlar yükseldi, acılı eşler, anneler güçlükle teselli edildi. Sağlık ekipleri ise sinir krizi geçiren madenci yakınlarına müdahale etti. Tabutlara son kez sarılmak isteyen kadınların ağıtları yürekleri dağladı.
Aynı köyden olup da madenden sağ kurtulan Taner Kılıç, Cihat Yılmaz, Engin Uysal, Erhan Uslu, Hakan Arık ve Serhat Yıldırım da ölen madenci arkadaşlarına son görevlerini yerine getirdi. 9 madenci daha sonra köy mezarlığında yan yana toprağa verildi.

İKİ OĞLUNU KAYBEDEN ANNENİN FERYADI
Faciada Elmadere köyünden 2 kardeş de hayatını kaybetti. Sami Yıldırım’ın cenazesi yanlışlıkla Balıkesir’e gidince ağabeyi İlkay Yıldırım’ın cenaze namazı bugün kılındı. Cenaze eve getirildiğinde anne Sanem Yıldırım (55) gözyaşlarına boğuldu. Acılı anne, "Ocağımıza ateş düştü. İki oğlumu kaybettim. İki torunuma şimdi kim bakacak" diye feryat eti. 6 yaşındaki Sercan ve 7 yaşındaki Sevcan’ın evlerinin bahçesinde toprak ve taşlardan ev yaparak oyun oynaması cenazeye katılanların yüreğini burktu.
(İHA)