BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çift katlı otobüsler kalkıyor

Ankara'da şehir içi toplu taşımacılıkta faaliyet gösteren yeşil ve çift katlı kaldırılıyor.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yaptığı açıklamada, yeşil ve çift katlı otobüslerin sözleşme sürelerinin 10 yıl olduğunu, bu süreyi dolduran otobüslerin çalışma sürelerinin, istense de uzatılamayacağını belirtti.

Gökçek, şunları kaydetti:
''Keşke uzatabilme imkanım olsa da uzatsam. Yasal olarak benim böyle bir uzatma yetkim yok. Ben böyle bir şeyi uzattığım takdirde suçlu duruma düşerim.''Bu işin başka tarafa çekilmesini istemediğini belirten Gökçek, ''Yetkim var da mı uzatmıyorum? Kesinlikle böyle bir yetkim yok. Bu, benimle ilgili bir şey değil, yasaların gerektirdiği bir şey. Kimse bize gönül koymasın.' dedi.

Açıklamada, EGO Genel Müdürlüğünce 1997 yılında açık arttırma usulüyle çıkılan ihale sonucunda, 373 yeşil otobüs ile 95 çift katlı otobüsün, 41 ayrı hatta hizmet vermek üzere 10 yıllığına kiralandığı belirtilerek, bu kapsamda sözleşme tarihleri baz alınarak, 10 yıllık süreyi dolduran toplam 468 otobüsten 454 tanesinin çalışma ruhsatlarının bu yıl sonuna kadar, geri kalanların ruhsatlarının da 2008 yılı içinde iptal edileceği bildirildi.

Yeşil otobüslerle çift katlı otobüslerden boşalacak hatlarda şimdilik EGO tarafından yeni alınan ve doğal gazla çalışan otobüslerin sefer yapacağı