BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Çiçekin avukatından şok iddialar!

Albay Dursun Çiçek'in 6 saatlik sorgusunun ayrıntılarını avukatı İnternethaber'e anlattı

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER-ÖZEL

ANKARA-
Islak İmzalı metin ve yeni ihbar mektubu sonrasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığında ifadeye çağrılan ve dün ifadesi alındıktan sonra tutuklanan Albay Dursun Çiçek'in avukatı Mustafa Çevik, İnternet Haber'e konuştu. İfadenin ayrıntıları ile ilgili bilgiler veren Çevik, "Yasalara aykırı bir yargılama süreci yürütülüyor. Mahkeme yetkisiz" iddiasında bulundu.

NE SAVCI NE MAHKEMENİN YETKİSİ VAR

Hem savcılık nem de adliyede Anayasanın 145. maddesi gereği ni anımsattıkları aktaran Çevik, "Bu konuda soruşturmaya yetkili değiller. Bu nedenle yetki itirazsında bulunduk.Yetkili olmayan mahkemeye yetkili olmayan savcı müvekkilimi tutuklanma talebi ile sevk etti" dedi.

REDDİ HAKİM TALEBİNDE BULUNACAK

Dursun Çiçek ve avukatlarının 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu itirazlarını yenilediklerini öğrenildi. Bu itirazın kayda alınmadığı ve bu nedenle Soruşturmanın devam ettirilmesi halinde çiçek ve avukatlarının reddi hakim talebinde bulunacakları belirlendi. Bu itirazı yapacakları tutuklama kararı veren nöbetçi hakim İdris Hasan'a bildirildi.

SUSMA HAKKI NEDEN KULLANMADI

Sorgulamaya gitmeden önce yakınlarına, "Gidersem tutuklarlar ve susma hakkımı kullanacağım" değerlendirmesinde bulunan Albay Dursun Çiçek, susma hakkını kullanmadı. Avukatı Çevik, "Susma hakkını kullanmadık. Sordukları sorular basit ve anlamsız sorulardı. Eften püften sorulardı. Tutuklanmayı asla gerektirmeyen konulardı. Hiç bir şey sormadılar. İdris'i tanıyor musun, falancayı tanıyor musun, imza senin mi? gibi sorular sordular. İhbar mektubu ile ilgili sorular sordular. Biz de ilgimiz ve bilgimiz olmadığını söyledik. İmzanın kendisine ait olmadığını Dursun Çiçek söyledi. tutuklanmaya zaten sorgu öncesinden karar verildiği belliydi. Sorgu sırasında yaşananlar tutuklanma için mahkemeye sevk edilmesine bile yeterli değildi" diye konuştu.

ISLAK İMZAYA İTİRAZ

Sorgu sırasında ihbar mektubu ile gelen ve orijinal olduğu ileri sürülen; sivil yargının bir türlü askeri yargıya göndermediği  'ıslak imza' Albay Dursun Çiçek ve avukatlarına da gösterildi. Siyah kalemle atılmış imzaya 'Orijinali fotokopisinden farklı değil" diyen Çiçek ve Avukatları savcılara; "Bu imzanın Dursun çiçek eliyle atıldığını söylemek mümkün değil. Bu imza bir başkası tarafından ya da bir araç vasıtasıyla atılmış olabilir. Bu nedenle bir referans labratuvarına gönderin" isteminde bulundular.  

SAVCI LABARATUVARA GEREK GÖRMEDİ

Dursun Çiçek ve avukatlarının Tübitak gibi referans labratuvarına bu ıslak imzanın gönderilip incelenmesi istemini kabul etmediler.Adli Tıp tarafından verilen ve tartışılan karar uyarınca imzanın Çiçek eliyle atılmış olabileceği tezini dayanak gösterdiler. Bunun üzerine Çiçek ve avukatları, "Savcılık delil toplarken sanık aleyhine olanlar kadar sanık lehine olanları da toplamalı. Bu ilkeyi ihlal ediyorsunuz" uyarısında da bulundular.

TUTANAK TUTULMADI

Avukat Mustafa Çevik, İnternet Haber'e yaptığı açıklamada ilginç bir iddiada da bulundu. Çevik'in anlattıklarına göre; "Nöbetçi hakim İdris Hasan ne avukatların ne de Albay Dursun Çiçek'in söylediklerini tutanaklara geçirmedi. Bu duruma itiraz edildiğinde "özet yapıyorum .Kayda geçirmek zorunda değilim. Soruşturma bitti, dışarı çıkın" dedi.  

Bir süre sonra  yeniden içeri çağırtarak, "Tutanaklar hazır, tutanakları imzalayın" dedi. Ancak Dursun çiçek ve Avukatı, "Bu tutanaklar savunmamazı içermiyor. Bunlar şahsınıza aittir. İmzalamayız" dediler ve imza tutanakları imzalamadılar.

AYNI TAVIR"

Benzer sorunları daha önceki tutuklanma ile ilgili süreçte de yaşadıklarını belirten Avukat Çevik, hakim ve savcıların Ceza Muhakemeleri Usul Kanunu'na (CMUK) uygun davranmadıklarını ileri sürdü. Hakimin 'Tutukluluğa itiraz dilekçesi'ni almak istemediğini, sevk etmemek için adliyeyi terk etmek istediğini de ileri süren avukat Çevik, "koridorda savcı ile birlikte yakalayabildik. Bize 'Bırakın ben yarın havale ederim,dedi" diye konuştu. 

SAVCILARA TRT'DEN TALİMAT VERİLDİ

Dursun Çiçek'in ifadesi sürerken, TRT2'den "Çiçek tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildiği" şeklinde haber geçtiğini de belirten Çevik, "Savcılara TRT üzerinden talimat verildi" iddiasında da bulundu.