BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,03
HABER /  POLİTİKA

Çiçek, Erdoğan'ın sözlerine ne dedi?

Meclis Başkanı Cemil Çiçek NTV canlı yayınında gündemi değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-Çiçek, son haftalarda artan terör eylemleri, yeni yasama yılı, Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından valinin Genelkurmay Başkanı'na verdiği hediyeler, dokunulmazlık tartışmaları gibi konularda açıklamalarda bulundu.

12 ANAYASINI DEĞİŞTİREMEZSEK 30 YIL DAHA BUNUNLA YÖNETİLİRİZ

Meclis Başkanı Çiçek 12 Eylül Anayasası ile  ilgili değerlendirmesinde "Bugün 12 Eylül'ü tartışıyoruz 12 Eylül'ü kötülüyoruz ama hala onunla yönetiliyoruz. Değiştirmeyi beceremezsek yürürlükte jkalmaya devam edecek. Değiştiremezsek bir 30 yıl daha devam edecek." şeklinde konuştu.

BUGÜN SÖYLEDİKLERİMİ 20 YIL ÖNCE KULLANAMAZDIM

Cemil Çiçek son günlerde yaşanan PKK saldırıları ile ilgili olarak da konuştu.

Çiçek: "PKK siyasi bir beladır. Burada PKK için söylediklerimi 20 yıl önce yarısını söylemezdim. BDP'nin özeleştiri yapması lazım. Bir ülkede devletinden bürokrasiden şikayetler olabilir. Devletinizden çeşitli talepleriniz olabilir. Bu talepleri vermeseniz C4'ü bağlayıp çoluk çocuk herkesi öldürürüm derseniz bu demokrasiyle bağdaşmaz." dedi.

VALİLERİMİZ BUNDAN DERS ÇIKARSIN

Çiçek Afyon valisinin hediye skandalı için ise "O geride kaldı ve hoş olmadığında herkes müttefik. O geride kaldı bundan sonrakiler için ders olsun. Şu valilerimiz plaket yağcılığını bir bırakıverse. Türkiye'de yüzde yüz kapasiteyle çalışan sektör plaket sektörüdür. Her gittiğiniz yerde verirler. Benim evimde plaket koyacak yer kalmadı. Kimin malını kime hediye ediyoruz deyip bu işe noktayı koysak bu tür sıkıntılarda yaşanmaz. Bunun anı olacak bir yanı yok, biz o vilayete 50 defa gitmişizdir. Onun için o olumsuzluktan bir ders çıkarıp bu plaket faslını valilerimiz kaldırıversin." ifadelerini kullandı.

DOKUNULMAZLIK KONUSU ÖNEMLİ BİR KONU

'PKK’lı teröristlerle milletvekillerinin kucaklaşması konusunda dokunulmazlıklar kaldırılmalı mı?' siz bu milletvekilleriyle görüştünüz mü sorusu üzerine konuşan Çiçek şunları söyledi: "Ben kendileriyle görüşmedim. Dokunulmazlık konusu önemli ve hassas bir konu. Meclis'te şu ana karda 770 civarında dokunulmazlık dosyası var. Dokunulmazlığın kaldırılıp kaldırılmaması hukuki bir işlem değil, siyasi bir karar. Yargı diyor ki; dokunulmazlığın kaldırılmasının istendiği suçlar açısından bakın, bunu Meclis'te değerlendirin. Kaldırırsanız ben buna devam edeceğim, kaldırmazsanız kenara alacağım, zaman aşımı da işlemiyor milletvekilliği bittikten sonra kaldığı yerden devam edeceğiz" deniyor."

ERDOĞAN'IN SÜRÇÜ LİSAN ETTİ

Çiçek'e Erdoğan'ın yargıya da söyledik sözünün hatırlatılması üzerine ise; "Siyasette hepimiz sürçü lisan yaparız. Yazılı bir metin yoksa bunlar olur. Yargıya müdahale mevzuat gereği mümkün değil." sözlerini kullandı.

TERÖR EYLEMLERİNİN DIŞ BOYUTU DAHA ÖNEMLİ

Cemil Çiçek Afyon'daki patlamayla ilgili bir soru üzerine ise şu cevabı verdi:"Bu tartışmalar yapılabilir ama nasıl ve hangi üslupla, hangi platformda yaptığımıza bağlı sonuçta bu tartışmalardan bir netice çıkarıp çıkarmadığımıza bağlı. Türkiye'nin en temel sıkıntılarından birisi her konuyu konuşuyoruz ama sonlandırmadan başka gündeme geçiyoruz. Genellikle bu tartışmalar suçlama üslubu içinde yapılıyor. Bu tartışmaların sonucunda gerekli dersleri çıkararak bir sonuca varmamız gerekir. Dış boyutu kamuoyu tarafından yeterince bilinmeyen bir konudan bahsediyoruz. Kesinlikle Türkiye'deki terör eylemlerinin dış politikayla dış boyutu içerdekinden çok daha önemlidir. Bugün terörün çözümünde bu boyutu göz ardı ederek bu olguyu anlamak mümkün değildir. Aksi taktirde vatandaşımızın kanaati; "Türkiye'nin güçlü bir ordusu var, öyledir tabii, canını dişine takmış bir güvenlik gücümüz var bunun üstesinden gelemiyor mu?" Ben bunları hep söyledim tutanaklarda var.