BIST 10.186
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.382,79
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çiçek AK Parti'nin oyunu açıkladı

Seçimler için geri sayım devam ederken Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti'nin oy oranı ile ilgili tahminde bulundu.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e göre AK Parti'nin oy oranı yüzde 45'in altına düşmez. Çiçek eşinin seçim tahminlerinde hedefi yüzde yüz tutturduğunu söyledi.

Çiçek Hürriyet gazetesine yaptığı açıklamalarda seçime ilişkin açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun liderliğinin CHP'de değişikliğe neden olmadığını savunarak, şunları söyledi:

"Siyaset pazarında tezgâha ne koyduğunuz önemli. CHP'nin tezgâhında mal yok sadece taş var, gelene gidene atıyorlar. Hayatları hep başkalarının projelerini eleştirmekle geçiyor. Siyaset sorunlara ne kadar yakından baktığına bağlı. CHP'nin bin ölçekli haritası yok. Herşeye milyon ölçekte bakıyor. Ayaklarını ne zaman kaldırsalar bir adım ileri gidecekler diye bekliyorsunuz ama hep aynı yere basıyorlar. O yüzden seçimlerde bizi zorlamayacak. İktidar adayı değiller. Bizim evde seçimleri yüzde yüz tahmin eden kişi eşimdir. Her zaman tutturur. Benim önce ona sormam gerekir. Ama bana göre oyumuz yüzde 45'in altına düşmez."