BIST 10.895
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.506,68
HABER /  GÜNCEL

Çiçeği burnunda bakanın ilk icraatı!

Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yerine vekaleten atanan Osman Güneş ilk icraatını açıkladı.

Abone ol

Yeni İçişleri Bakanı Osman Güneş, ilk icraatını açıklarken, Türkiye'de seçim güvenliğini sağlamanın öncelikli görevi olacağını söyledi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yerine atanan Osman Güneş, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı milletvekili yeminin ardından, Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Güneş, "İlk icraatınız ne olacak" şeklindeki bir soruya 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlere atıfta bulunarak, "En önemli ve öncelikli görevimiz, ülkemizi güvenli bir şekilde seçime götürmek. Seçim güvenliği için her türlü tedbiri alacağız" yanıtını verdi.

"Terör örgütünün seçim öncesi eylemlerini yeniden başlatacağına yönelik açıklamaları var, nasıl önlemler alınacak" şeklindeki bir soruya Güneş, "Devletin her türlü şartlara karşı alacağı tedbirler vardır. Bu dönemin çok huzurlu geçeceğini umuyorum. Ama, her türlü tedbiri hesaba katarak ona göre tedbir alınacaktır" karşılığını verdi.

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Solu da sorulara, "Sayın Başbakanımız ve bakanımızın teveccühleri, layık olmaya çalışacağım" demekle yetindi.