BIST 10.056
DOLAR 32,37
EURO 34,68
ALTIN 2.419,34
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'yi karıştıran fotoğraf

Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde üç kez ihraç edilerek partitarihine geçen Sarıgül'ün CHP'lilerle fotoğrafına, bazı genel başkan yardımcılarının tepki gösterdiği öğrenildi

Abone ol

Mustafa Sarıgül'ün, Alman SosyalDemokrat Parti'nin (SPD) Berlin'deki kurultayına katılması CHP'de yeni bir tartışmaya yol açtı. Parti üyesi olmayan Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve Parti Meclisi üyesi Ercan Karakaş ile aynı karede yer almıştı.

Eski Genel Başkan Deniz Baykal döneminde üç kez ihraç edilerek partitarihine geçen Sarıgül'ün CHP'lilerle fotoğrafına, bazı genel başkan yardımcılarının tepki gösterdiği öğrenildi. CHP ve Sarıgül'ün bir arada verdiği görüntü, 5 Aralık'ta kamuoyuna yansıdı. Kulislerde, Sarıgül'ü Loğoğlu'nun Berlin'e davet ettiği konuşulmaya başlandı. Genel Merkez'den aynı gün yazılı açıklama geldi. Açıklamada, CHP'yi, Genel Başkan Yardımcıları Loğoğlu ve Yakup Akkaya ile PM üyesi Karakaş'ın temsil ettiği vurgulandı. Ancak Loğoğlu'nun, Sarıgül'ün, Türkiye Değişim Hareketi'nde (TDH) aktif olarak yer alması nedeniyle parti kulislerindeki iddialar hız kesmedi.

İSTANBUL'A EN YAKIN ADAY

Kurultaydaki CHP Sarıgül temasından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun haberinin olduğu da vurgulanıyor. Kılıçdaroğlu'nun, potansiyel genel başkan adayı olmasına rağmen Sarıgül'ün partiye dönüşüne sıcak baktığı belirtilirken, CHP'nin yerel seçimlerdeki en büyük kozunun Sarıgül olacağı ileri sürülüyor.

DÖNÜŞ İÇİN AF ŞART

Sarıgül'ün, partiden ihraç edildiği için CHP'ye geri dönüşü, tüzük gereği PM kararı ile oluyor. Sarıgül'ün kişisel başvurusu ya da doğrudan MYK önerisi ile PM, ihraç dosyasını affederek karar alıyor. Ancak üç ihraç kararı nedeniyle Sarıgül'ün af oylamasının bir kez mi, ihraç sayısı kadar mı gerçekleştirileceği merak konusu oldu. Bu durumda MYK'nın önerisinin esas alınacağı, son tarihli ihraç kararının oylanabileceği belirtiliyor.