BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,74
ALTIN 2.431,71
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'li Canikli'yle ilgili şok iddia

Güneş Yazarı Talat Atilla, bugün katıldığı bir programda AK Parti'li Nurettin Canikli'nin derin ilişkileri konusunda çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi...

Abone ol

AK Parti'li Nurettin Canikli'nin, Olgun Peker'in Giresunspor Başkanı olmasına yardımcı olduğu iddia edildi.

Toplumdan büyük tepki gören ve Cumhurbaşkanı Gül'ün kişiye özel düzenleme intibası uyandırdığı gerekçesiyle veto ettiği şike cezalarında indirim öngören yasa bugün yeniden Meclis gündemine geliyor.

Kamuoyunun gündemini daha çok meşgul edecek gibi gözüken şike yasası TV8'de Erkan Tan'ın programına konuk olan Güneş Yazarı Talat Atilla'nın da gündemindeydi.

Talat Atilla, AKP-CHP-MHP'nin jet hızıyla Meclis'e getirdiği kanun teklifinin altında AKP adına imzası bulunan AKP Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli ile ilgili bugün çok çarpıcı bir iddiada bulundu.

OLGUN PEKER'LE BAĞLANTISI NE?

Savcı Cihan Kansız tarafından geçtiğimiz günlerde mahkeme sunulan şike iddianamesinin "bir numaralı" sanığı Giresunspor Eski Başkanı Olgun Peker ile şike yasasını yeniden düzenleyen kanun teklifinin altında imzası bulunan AKP'nin Giresunlu Grupbaşkanvekili Nurettin Canikli arasında nasıl bir ilişki var?

Nurettin Canikli-Olgun Peker ilişkisine dikkat çeken Talat Atilla, Canikli'nin, Olgun Peker'in Giresunspor Başkanı olmasına yardımcı olduğunu iddia etti.

Talat Atilla'nın iddianamenin ek klasörlerinde yer aldığını iddia ettiği bu çarpıcı ilişkiler şike yasasını ısrarla değiştirmek isteyen AK Parti'nin başını çok ağrıtacağa benziyor.

CANİKLİ'DEN YANIT

Ak Parti'li Canikli, hakkındaki iddialara bugün yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Olgun Peker'le arasında hiçbir bağlantının bulunmadığını söyleyen Canikli, açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

" Adı geçen şahıs 2008 yılının Kasım ayında Giresunspor Başkanı olmuş ve 2010 yılının Haziran ayında görevinden ayrılmıştır. Giresunspor Başkanı olmasından önce bahsedilen şahsı tanımıyordum ve hiçbir şekilde kendisiyle dolaylı ve doğrudan herhangi bir bağlantım, görüşmem ve ilişkim olmamıştır. Dolayısıyla 2008 yılında Giresunspor Başkanlığı'na getirilmesine hiçbir katkım ve desteğim olmamıştır."