BIST 9.795
DOLAR 32,46
EURO 34,91
ALTIN 2.433,15
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

CHP'nin bu anketi olay olacak

ORC Araştırma'nın yaptığı CHP Seçmeni Eğilimleri anketi ilginç sonuçları ortaya çıkardı.

Abone ol

İNTERNET HABER- ORC Araştırma, CHP seçmenlerinin tercihleri üzerine yaptığı bir araştırma ile dikkat çekti.

Ankette yer alan sorular ve sonuçları ise bir hayli ilginç. Ankette Kılıçdaroğlu'na rekor destek çıkarken, siyaset kulislerini alt üst eden Sarıgül'ün CHP'ye geçişini ise kimse önemsemiyor.

CHP SEÇMENİ SARIGÜL'Ü İSTEMİYOR

Özellikle Mustafa Sarıgül 'ün CHP 'den aday olup olmaması uzun süre medyanın gündemini işgal etmiş, Kılıçdaroğlu da Sarıgül konusunun uzamasından rahatsızlık duymuştu.

Kılıçdaroğlu'nun rahatsızlığı anket sonucuna da öyle yansımış ki, ankete göre "Sarıgül'ün partiye katılmasını" yüzde 88'lik bir dilim önemsemiyor bile.

orc_6570.jpg

"GENEL BAŞKANDAN MEMNUNUZ"

Öte yandan CHP seçmeninin çok büyük çoğunluğu Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığından memnunken, bir genel başkan değişikliğine de sıcak bakmıyor.

orc_677.jpg

KILIÇDAROĞLU'NU BAŞARILI BULUYOR MUSUNUZ?

Ankete katılanlara sorulan 'Kılıçdaroğlu'nu başarılı buluyor musunuz' sorusuna evet yanıtı verenlerin oranı ise yüzde 78 olarak kayıtlara geçti. 

sarigul_8047.jpg

CHP'YE NEDEN OY VERİYORSUNUZ?

Ankette, seçmenin CHP'ye oy verme nedenleri de masaya yatırıldı. Partinin Atatürkçü kimliği nedeniyle oy verenlerin oranı yüzde 40.7 iken, yaşam şeklime uygun parti diyenlerin oranı yüzde 19.5 olarak belirlendi.

orc_7173.20130908132635.jpg