BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  POLİTİKA

CHPlileri ayaklandıran iddia fos çıktı

CHP'liler ayağa kalktı, odalarımız gizlice arandı diye Meclis Başkanlığı'nı sorumlu tuttu. İşte bu iddiaya cevap geçikmedi;

Abone ol

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA-
Fransa'dan posta yoluyla gönderilen ve milletvekillerine dağıtılan “Anadolu İslam Cumhuriyeti Anayasası” yazılı Kuran-ı Kerim CD’lerinin geri toplanması için vekillerin odasında gizlice arama yapıldığı iddiasına TBMM yönetiminden tepki var. İddianın doğru olmadığını, "uydurma' olduğunu ileri süren yönetim, açıklam yaptı.

İÇERİK BİLİNMİYORDU

CD'lerin posta yoluyla TBMM'ye geldiği ve milletvekillerine postanın dağıtıldığını doğrulayan TBMM yönetimi İNTERNETHABER'e, "Gönderilen CD'lerin içeriği bilinmediği için dağıtımın gerçekleştiği, içeriğinden önceden bilgi sahibi olunması halinde dağıtımının engellenebileceğini' söylediler.

ŞAHİN'E DE GELMİŞ

Aynı CD'nin posta yoluyla TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e de geldiği, Şahin'in de bu CD'yi gördüğü öğrenildi. CHP'li milletvekillerinin tepkisi üzerine CD'nin ayrıntılı olarak incelendiği ve içinde 'Atatürk'e ve Cumhuriyet'e hakaretler' bulunduğunun tespit edildiği de yine TBMM yönetimince görüldü.

TBMM YÖNETİMİ: "GİZLİ ARAMA YOK"

CD'lerin geri toplanmasının ya da bu konuda gizlice bir arama yapılmasının söz konusu olmadığını belirten TBMM yöneticileri, bu konuda resmi bir açıklama yapılacağını da yine İNTERNETHABER'e anlattılar. Başkanlık yarın bu konuda ayrıntılı bir açıklama yapacak. Gizli arama iddiasının doğru olmadığını ileri sürecek.

TBMM AÇIKLAMASI

Basına dağıtımı yapılacak açıklamada; TBMM'ye ve milletvekillerine gelen gideri biçimleri ile ilgili bilgi verildi. Buna göre 3 türlü dağıtım yapılabiliyor.

Birincisi elden dağıtım türü. Bazı firmalar, kamu kurum ve kuruluşları, belediyeler gibi yerlerden gelen ve TBMM içinde dağıtımı yapılması istenen koli ya da belgeler. Bunun için gönderinin içeriği bilinir ve ilgili İdare Amiri'nden onay alınarak elden dağıtım yapılır.

İkincisi, kuryelerle gelen ve kargo şirketleri elemanlarınca bizzat kişiye elden imza karşılığı teslim edilen gönderi biçimi. Bunun TBMM yönetimi tarafından kontrolü ve denetimi mümkün değil.

Üçüncü gönderi biçi ise posta kanalıyla gelen kapalı ve kişiye özel gönderiler. Bu gönderilerin de içeriği TBMM tarafından denetlenemiyor. Halkla İlişkiler Binasında bulunan vekillere ait kutulara bırakılıyor. Vekilin kendisi ya da sekreteri ile danışmanı bunu kutudan alabiliyor. Bu postalar zaman zaman vekillerin odalarının bulunduğu bankolara da bırakılabiliyor.

ORTALIKTA DURMASIN

Söz konusu CD'lerin de üçüncü yöntemle yani postayla geldiği belirlendi. Bu durumda vekillerin kutularına dağıtım yapıldı. Bazı vekilleri de bankolarına bırakıldı. Ancak bir vekilin CD'nin sakıncası konusunda ihbarda bulunması üzerine, TBMM yönetimi CD'lerin 'ortalıkta durmaması için kutulardan ve bankolardan toplatılması' yönünde işlem yaptı. Bu CD'lerin milletvekillerini doğrudan teslim edilmesi ve üçüncü kişilerin eline geçmemesi yöntemi uygulandı. Odalara ulaşan ya da vekil yada yardımcılarının bizzat teslim aldığı CD'lerin toplatılmasının ise söz konusu olmadığı bildirildi