BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  GÜNCEL

CHP'li yazara göre Soma'da CHP de kaybetti!

CHP'ye yakınlığı ile bilinen Radikal yazarı Koray Çalışkan, Soma'da yaşanan faciadan sonra CHP'nin performansını kritik ettiği yazısında çarpıcı eleştirilerde bulundu...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Soma'daki maden faciasından sonra eleştirilerin hedefi haline gelen AK Parti iktidarı geniş çaplı bir sorgulamaya konu olurken Radikal si yazarı Koray Çalışkan CHP'nin Soma pratiğini analiz etti.

KAMERALAR GÖKYÜZÜNE DE BAKSA BİR CHP'Lİ KAYDETMELİYDİ!

CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yakınlığı ile bilinen Koray Çalışkan'ın CHP'ye yönelttiği eleştirler "içerden" geliyor olması nedeniyle dikkat çekiyor. "AK Parti işi beceremedi, peki ya CHP?" diye soran Çalışkan ana muhalafet partisinin Soma'da çuvalladığını yazdı. AK Parti örgütünün Soma'ya yaptığı çıkarmanın yanında CHP'nin ortalarda gözükmediğini kaydeden Çalışkan "Kameralar gökyüzüne çevrilse bile bir CHP'li kaydetmek zorunda olmasını beklemez miydik?" diye sordu.

İşte Çalışkan'ın yazısındaki ilgili bölüm:

ESKİ DİSK BAŞKANI CHP VEKİLİ SÜLEYMAN ÇELEBİ NEREDEYDİ?

Epeyi bir milletvekili, genel başkan, herkes Soma’ya bir gitti. Doğru. Ama biz ne beklerdik? Levent Abi söyledi geçen, o zaman fark ettim. Kıpkırmızı kazağıyla Süleyman Çelebi başkanın DİSK’in onca cesaret ve gücüyle orada şahlanmasını, madenci kardeşlerini o madenden kucağında çıkarmasını beklemez miydik?

Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya’nın bütün koordinasyon gücüyle, iş makinelerinin üstünde, ambulasların altında, morgların çatısında her yerde karşımıza çıkmasını beklemez miydik? 

KADIN KOLLARI SOMA'DA ÇALIŞMADI

Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ın ailelerle ilişkileri koordine etmesini, her aileye en az 1 milletvekili melek atamasını, bütün ihtiyaçları için örgütü harekete geçirmesini, tek bir mağdur ailenin tek bir dakika yalnız kalmadan bu korkunç süreci daha az zararla geçirmesini sağlamasını beklemez miydik? 

CHP SOMA'YA ÖRGÜTLÜ VE MÜŞFİK BİR ÇIKARMA YAPAMADI

Yani CHP’nin, “AK Parti bu işi beceremiyor, görüyorsunuz” diye haykırırken Soma’ya örgütlü, müşfik ve ne olup bittiğini bilen, bu krizi çekip çevirebilen olgun ve sakin bir güç olarak çıkmasını, herkesin de durup “Vay be, bak sen şu CHP’ye” demesini istemez miydik? Kameralar gökyüzüne çevrilse bile bir CHP’li kaydetmek zorunda olmasını beklemez miydik? Manisa İzmir il örgütlerinin basın odalarından yardım koordinasyonuna her yerde olmasını…  

OLMADI!

Olmadı. Olan yerde adam, markette çocuk döven AK Partililere ek olarak AK Parti örgütünün şehri ablukaya alması, bütün kaybı olan ailelere maddi ve menavi destek ve elbette ayar vermesi ve basına konuşup AK Parti’nin sorumluluğunu anlatan madencilere de gözdağları vermesi...

İşin başı yine örgüt, örgütlenme, örgütlendirme...