BIST 10.083
DOLAR 32,51
EURO 34,88
ALTIN 2.441,69
HABER /  POLİTİKA

CHP'li vekilden şok Erdoğan itirafı

Başbakan Erdoğan'ı, eski Bakan Hilmi Güler'i, Kadir Topbaş'ı dinketen isim ortaya çıktı.

Abone ol

CHP'li milletvekili İlhan Cihaner'den çok konuşulacak bir itiraf geldi. Başbakan'ı kendisinin dinlettiğini itiraf eden Cihaner tapeleri kendisinin sızdırmadığını iddia etti.

Star'ın haberine göre CHP Milletvekili İlhan Cihaner, Erzurum Başsavcısı olduğu dönemde, Başbakan Erdoğan ile Hilmi Güler, Kadir Topbaş ve Ahmet Albayrak’ı dinlettiğini kabul etti, ancak bu dinlemelere ilişkin tapeleri kendisinin sızdırmadığını savundu.

ESKİ BAŞSAVCI, CHP MİLLETVEKİLİ CİHANER’DEN KOMİSYONDA İTİRAF

Meclis Yasadışı Dinlemeleri Araştırma Komisyonu bünyesinde kurulan Hukuk Alt Komisyon dün Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi’yi dinledi. Kurum olarak kendilerinin de dinlemeden mağdur olduklarını söyleyen Selvi, komisyon üyesi CHP Milletvekili İlhan Cihaner’in, Erzurum Başsavcısı olduğu dönemde Başbakan Erdoğan, eski Enerji Bakanı Hilmi Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Yeni Şafak’ın sahibi Ahmet Albayrak’ı dinlettiğini kaydetti. Selvi, “Ahmet Albayrak’ın konuyla ilgisi olmadığı halde dinlendiği telefon tapelerini de komisyonunuza sunmak istiyorum” dedi.

SORUN BAKALIM NİYE DİNLETTİM

Dinlemeleri kabul eden Cihaner ise kendini “Gazetenizin sahibi bir soruşturmadaki konuşma nedeniyle dinlemeye alındı, ondan sonra onun yaptığı konuşmalar TMK’da da var olan tesadüfi delil kapsamındadır. Bakanlar da TMK’daki katalog suç olan ihaleye fesat karıştırma ile ilgili konuşmalar olduğundan tesadüfi delil kapsamında tapelenmiştir. Bunların hiçbiri soruşturma bende iken yayınlanmadı” sözleriyle savundu.

Cihaner’e komisyon sözcüsü AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç “Tapelerin Aydınlık ve T-24’te nasıl yayınlandığını” sordu. Cihaner, “Bu komisyon benim savcıyken yürüttüğüm soruşturmaları soruşturmak için kurulmadı” dedi.