BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,75
ALTIN 2.428,73
HABER /  DÜNYA

Kuzey Kore ordusuna vur onayı

Savaş durumuna geçtiklerini açıklayan Kuzey Kore, bölgeyi ateş topuna çevirecek bir hamle daha yaptı.

Abone ol

Kuzey Kore ordusu, nükleer silahların kullanımı da dahil olmak üzere ABD'ye askeri operasyon başlatmak için nihai onay aldığını açıkladı.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın yayımladığı açıklamada, ''Genelkurmay başkanının ABD'nin tehditlerine nükleer saldırı yoluyla karşı koyulacağını Washington'a resmi olarak bildirdiği'' kaydedildi.

Açıklamada, ''Kuzey Kore güçlerinin acımasız operasyonunun kesin olarak değerlendirildiği ve onaylandığı'' da belirtildi.

ORTA MENZİLLİ FÜZELERİ DOĞUYA KAYDIRDILAR

Kuzey Kore yönetiminin 'Musudan' adlı orta menzilli füzelerini ülkenin doğu kıyılarına kaydırdığı bildirildi.

Güney Kore'nin resmi haber ajansı Yonhap'a konuşan bir hükümet yetkilisi, füzelerde savaş başlığı olup olmadığının belli olmadığını kaydetti. Yetkili, Pyongyang'ın bu füzeleri ateşleyip ateşlemeyeceğinin de net olmadığını belirtti. Yetkili, "Güney Kore ve ABD istihbarat kaynaklarına göre, Pyongyang yönetimi orta menzilli füze olduğu sanılan ekipmanı doğu kıyılarına kaydırdı" dedi. Komünist yönetim, ABD ve komşu ülkelerdeki Amerikan hedeflerini vurmakla tehdit etmişti. Kuzey Kore yönetiminin resmi gazetesinde, Japonya'daki bazı üslerin isimleri de geçmişti. 

MUSUDAN FÜZELERİ

'Musudan' füzelerinin menziline Güney Kore ve Japonya'nın tümü giriyor. ABD'ye ait olan Guam Adasının da tehdit altında olabileceği kaydedildi. Füzelerin trenle taşındığı ifade edildi.

HAGEL: CİDDİYE ALMAMIZ GEREKEN BİR TEHDİT VAR

Son gelişmenin ardından konuşan ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel, Kozey Kore’nin elinde silah ve füzeler olduğunu ancak bunlarla nereleri vurabilecekleri konusunun net olmadığını söyledi.

Hagel, "Ciddiye almamız gereken bir tehdit var" derken, Kuzey Kore’nin ABD’yi vuracak kapasitede silahlara sahip olmadığı biliniyor. Ancak, Güney Kore ve Japonya’daki ABD üsleri tehdit altında.

Öte yandan, Ortadoğu turu kapsamıında Türkiye’ye de uğrayacak olan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin, destek için Güney Kore’ye gideceği kaydedildi.