BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,73
ALTIN 2.408,00
HABER /  GÜNCEL

Terim ve Mourinho'da aynı karizma var

Galatasaray'ın yıldız golcüsü Didier Drogba, İngiliz basınıyla yaptığı söyleşide, Teknik Direktör Fatih Terim'in, bu akşamki Real Madrid maçında karşılaşacağı eski hocası Jose Mourinho'yla aynı karizmaya sahip olduğunu söyledi.

Abone ol
Galatasaray'ın yıldız golcüsü Didier Drogba, İngiliz basınıyla yaptığı söyleşide, Teknik Direktör Fatih Terim'in, bu akşamki Real Madrid maçında karşılaşacağı eski hocası Jose Mourinho'yla aynı karizmaya sahip olduğunu söyledi.

İngiliz Times ve Daily Telegraph gazeteleri, bu akşam Galatasaray formasıyla, Chelsea'de yıllarca birlikte çalıştığı Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho'nun takımına karşı oynayacak yıldız golcü Didier Drogba'yla yapılan söyleşiye geniş yer ayırdı.

Florya'da yapılan röportajda, Fildişi Sahilli futbolcuya sorulan ilk soru, Mourinho'yla geçirdiği yıllardan aklında kalan bir anı.

Drogba'nın yanıtıysa Mourinho'yla kazandığı onca kupa ve başarı değil, Watford'a karşı oynadıkları maçın devre arasında olanlar.

Drogba, "Birçok oyuncu milli takımlarından dönmüştü. Şevçenko'nun dizinde sorun vardı. Ben de Yılın Afrikalı oyuncusu ödülünü kazanmıştım. İlk yarı 0-0 bitmişti" diye başlıyor ve şöyle devam ediyor;

'Afrika'nın kralı, şimdi oynama zamanı '

"Mourinho içeri girdi ve 'Şeva, sana bu dizle oynayabilecek misin diye sordum. Oynarım dedin. O zaman oyna' dedi. Sonra bana dönüp, 'Sen Afrika'nın kralı, şimdi oynama zamanı' dedi. Sonra da Michael Ballack'a 'Sen de sakın Portekiz'e gelip ev aramaya kalkma' dedi. Hepsi buydu. Maçı Salomon Kalou'nun golüyle 1-0 kazandık"

Times'ın iki tam sayfa ayırdığı röportajda, Drogba'nın bir saat boyunca Mourinho'yla anılarından bahsettiği söyleniyor ve şimdiyse görevinin eski hocasının Şampiyonlar Ligi Kupası hayallerini boşa çıtkarmak olduğunu belirtiyor.

'Galatasaray'a kaliteli oyuncular gelecek'

Drogba, büyük kısmı Jose Mourinho'yla yakın ve özel ilişkisine ayrılan söyleşide Galatasaray'a gelişini de şu sözlerle anlatıyor;

"Galatasaray hedefleri açısından en heyecan verici talipti. Ligde şampiyon olmak istiyorlar. Wesley Sneijder'i aldılar ve bu sezon sonu yeni isimlerin de katılacağını söylediler. İyi bir lig ve oyunumuz gelişiyor. Bence daha kaliteli oyuncular da gelecek. Oyuncuların sevdiği bir teknik direktörümüz var. Fatih Terim Jose'yle aynı karizmaya sahip"

Drogba son olarak da, "Birçok kez işimin bittiğini söylediklerini duydum. Galatasaray'a hala üst düzeyde futbol oynayabildiğimi göstermek için geldim" diyor.

BBC'nin Avrupa futbolundan derlediği haber, analiz ve izlenimleri, BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.