BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Galatasaray Madrid'den hayal kırıklığıyla dönüyor

Şampiyonlar Ligi Çeyrek final ilk karşılaşmasında Real Madrid'e deplasmanda 3-0 yenilen sarı-kırmızılı ekip tur şansını iyice zora soktu. Ronaldo, Benzema ve Higuain'in golleri maçın skorunu belirlerken, sarı-kırmızılılar hakemden şikâyetçi.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Real Madrid'e 3-0 yenilen Galatasaray, yarı-final şansını mucizelere bıraktı.

Christiano Ronaldo'nun maçın hemen başlarında sarı-kırmızı savunmanın arkasına sarkıp, Muslera'nın üzerinden aşırma vuruşuyla ev sahibi ekip öne geçerken, Galatasaray'ın maça ortak olma girişimleri sonuçsuz kaldı.

Karim Benzema'nın Michael Essien'in ortasını Muslera'nın kalesine gönderdiğinde, maçın da ilk yarım saati sona ermek üzereydi.

Sarı kırmızılılar, ikinci yarıya Sneijder'in yerine Gökhan Zan'la başlarken, takım Hollandalı yıldızın savunma yönünün eksikliğini telafi etmiş oldu. Ancak feda edilen hücum etkinliği oldu.

Sahada Galatasaray'ın ezildiği görüntüsü yoktu. Drogba ve Ebou'yle yakaladıkları şansları değerlendiremeyen sarı-kırmızılıların kimi yorumcuların haklı olduğunu söyledikleri penaltı itirazları da oldu.

Özellikle maçın 78. dakikasında Sergio Ramos'un ayağına bastığı Burak Yılmaz'ın hedef olduğu hareketin penaltıyla cezalandırılması gerektiği konusunda yoğun bir görüş birliği var.

Hollandalı eski milli yıldız Ruud Gullit'in pozisyonun penaltı olduğu konusunda tereddütü yok.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, La Liga şampiyonluğundan hafta itibariyle 13 puan geride kalmalarını dikkate alarak, hedeflerinin Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kupası olduğunu açıkça ifade etmişti.

İspanyol devi, 24. yarı final şansını riske etmeyecek bir oyun anlayışıyla ve kontrollü, etkili ayaklarıyla da Galatasaray'ın savunma zaaflarını değerlendirmeye kararlı bir stratejiyle başladı.

Ödülünü de maçın hemen başında aldı, Ronaldo'yu golle buluşturan ara pasın sahibi Mesut Özil'di.

Galatasaray karşılık vermeye çalıştı, ancak bir türlü genelde zaferle ayrıldığı maçlarda olduğu gibi, oyunu rakip takımın üzerine yıkamadı.

Savunma hataları da, sarı-kırmızılı takımın maçta ivme yakalamasına bir türlü izin vermedi.

Mourinho: Galatasaray karakterle oynayan bir takım

Maç sonunda yayıncı kuruluş SKY TV'nin sorularını yanıtlayan Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, İspanya basınının Galatasaray'a göstermediği saygıyı kendilerinin gösterdiklerini ve ciddiye aldıklarını belirterek, ''Çok iyi hücum oyuncuları var. Fakat biz onlara kıyasla daha iyi savunma yaptık. İstanbul'da oynamak çok zor. Galatasaray inançla, karakterle oynayan bir takım. Ama bir gol atarsak, tur atlamaları için beş gol atmaları gerekecek. Yine de zor bir maç olacak" dedi.

Terim: Hakem Real Madrid isminden korktu

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise, hakemden yakınırken, ''Hakem bence Real Madrid isminden biraz korktu'' dedi.

Terim, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, şöyle konuştu:

''Ne verdiği kararlar ne de duruşu bu seviyeye ait değil... Bu bizim için bir bahane değil ama oyunu iyi oynadığımız anlarda golleri yedik. Bu bizim için kötü bir şey. Bu skor beklediğimiz bir skor değildi. Ama karşımızda bu kupadaki şampiyonluğu kafasına koymuş bir takım var. Rakibimizi tebrik etmekten başka yapacak bir şey yok.''