BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,79
ALTIN 2.433,35
HABER /  GÜNCEL

Canlı bomba Erdoğan'ın yanındaymış

Canlı bomba olduğu gerekçesiyle aranan DHKP-C’li Yayla, Hollanda’da Erdoğan’ı protesto ederken gözaltına alındı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 21 Mart'ta bu ülkeye yaptığı ziyarette protesto gösterisi düzenleyenler arasında yer alan Yayla'nın 48 saat gözaltında tutulduktan sonra serbest bırakıldığı anlaşıldı.

Bugün gazetesinin göre canlı bomba olarak aranan örgütün Okmeydanı Alan Sorumlusu Bulut Yayla Hollanda'da ortaya çıktı.

OCAK AYINDA İZİNİ KAYBETTİRDİ

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi öğrencisi Bulut Yayla 2'inci sınıfta terör örgütü DHKP-C ile tanıştı. Okulu yarıda bırakan Yayla örgüt içerisinde Okmeydanı alan Sorumluluğu'na yükseldi. Bu sırada kardeşi Şafak Yayla'yı da örgütsel faaliyetlere alıştırdı. Abi kardeş okulu bırakıp DHKP-C eylemlerine katılmaya başladı. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 18 Ocak'taki DHKP-C operasyonda hedef gözaltı listesinde iki kardeşin adı da yer aldı. Şafak Yayla canlı bombalı eylem hazırlığı iddiasıyla polis tarafından Okmeydanı'nda gözaltına alınırken, abisi Bulut Yayla izini kaybettirdi.

HOLLANDA'DAKİ EYLEME KATILANLAR ARASINDA O VARDI

Polisin "Canlı bomba" olarak her yerde aradığı Bulut Yayla Hollanda'nın Lahey kentinde ortaya çıktı. Başbakan Erdoğan, 21 Mart'ta Hollanda'ya düzenlediği resmi ziyarette bir grup tarafından protesto edildi. Türk heyeti konvoy halinde Lahey'de Başbakanlık konutuna girerken gerçekleştirilen eyleme katılan 3 kişiden birisinin Bulut Yayla olduğu tespit edildi. Hollanda polisi tarafından protesto gösterisi gözaltına alınan Yayla ile ilgili hemen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü devreye girdi. Hollanda polisine Bulut Yayla'nın akıbeti soruldu. Hollanda polisinin Yayla'yı 48 saatlik gözaltı süresinin sonunda serbest bıraktığı anlaşıldı.

BABASI FERYAT ETMİŞTİ: CAN İNCİTME

Canlı bomba olarak aranan Bulut Yayla ve canlı bombalı eylem hazırlığında olduğu iddiasıyla tutuklanan Şafak Yayla'nın babaları emekli maden işçisi Şinasi Yayla operasyondan sonra feryat etmişti. Bulut Yayla'ya "Can incitme buna hakkın yok, bir can alamazsın" diye seslenen baba, "Polise teslim ol" çağrısında bulunmuştu. Çocuklarının üniversiteden sonra örgütsel eylemlere katıldığını anlatan Şinasi Yayla Zonguldak'a geldiklerinde sadece 1 gece baba evinde kaldıklarını ve hiçbir şey konuşmadıklarını anlatmıştı.