BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

CHP'li vekilden korkutan 1 Mayıs uyarısı!

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, 1 Mayıs’ta Taksim’de provokasyon yapılacağını iddia ederek, vatandaşları uyardı.

Abone ol

Çıray, İzmir’de düzenlediği basın toplantısında, “1 Mayıs, Taksim’de kutlanmak isteniyor. Daha önce izin verilmiş, adeta demokratik açılım olarak ortaya konmuştur. Ne oldu da Taksim’de işçilerin demokratik gösteri hakları engelleniyor? Çatışma zemininin psikolojik ortamı oluşturulmaya çalışılıyor” dedi.

Kendisine bu konuda bilgiler geldiğini açıklayan Çıray, şunları söyledi:

"EMİN OLMASAM SÖYLEMEM"

“Emin olmadığım hiçbir şeyi açıklamam. 1 Mayıs ve 1 Haziran tarihlerine dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Oyları düşen hükümet, rakip gördüğü siyasi partileri terörle ilişkilendirmek için bu iki tarihte provokasyonlara hazırlanmaktadır. Gösterilere katılmak isteyenleri, halkımızı uyarıyorum. Bu oyuna gelmeyin. Bu oyunu seçim öncesi bozun. Bu milletin bu oyunları yutmayacağını gösterin. Bu tarihlerde Türkiye’nin önüne uzun yıllardır uyandırılmış olan DHKP-C’nin tekrar çıkma ihtimali var. Suriye’de olduğu gibi. Bu nedenle yurttaşlarımızı uyarmak istiyorum.”

"VIZ GELİR TIRIS GİDER"

Bilal Erdoğan’ın İzmir’de İmam hatip okullarının müdürleriyle yaptığı toplantıyı da eleştiren Çıray, “Bilal Erdoğan’ın meydan okuyuşu, İzmirlilere vız gelir tırıs gider. Ancak bu toplantı ile ilgili olarak sessiz kalan ve AKP paralel devletinin elemanına yetki devrinde bulunan İçişleri Bakanı ve Milli Eğitim Bakanı da soracağımız hesaptan paylarını alacaklardır” dedi.