BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

CHP'li vekilden 14 Aralık operasyonu tepkisi!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal cemaat medyasında yönelik operasyonda STV Haber'de sert tepki gösterdi...

Abone ol

Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi ve CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, 14 Aralık operasyonu ile ilgili, 'Tüm vatandaşlarımızı mağdurun yanında durmaya davet ediyorum. Tek yürek, tek bayrak olarak iktidarın bu gidişatının ülkemiz için hayırlı değil, insanlarımızı parçalıyor, ötekileştiriyor. Özgür basını susturmaya çalışıyor' diyerek ekran başındakilere seslendi.

Samanyolu Haber TV kanalında açıklama yapan Mahmut Tanal, bu operasyon aynı zamanda hem demokrasiye, hem basına, hem halka yapılmış olan bir darbedir. Kenan Evren döneminde, askeri basın döneminde bu yaşanmadı. Fakat ileri demokrasi Türkiyesi'nde bunlar yaşanıyor. Kabul edilebilecek şey değil. Bunu ha Mahmut Tanal'a yapmışsınız ha Ali'ye ha Ayşe'ye ha Muhammed'e ha Mustafa'ya... Bu fark etmiyor. ' dedi.

"76 MİLYON İNSANA YALVAIYORUM"

'Ben Zaman Gazetesi'ne abone oldum. Zaman Gazetesi'ni meclise zor sokuyorsunuz.Bir basın giremiyorsa buna ne diyebilirsiniz? Bakın Cumhurbaşkanlığı makamına, Başbakanlık binasına, İçişleri binasına, Dışişleri binasına, Adalet Bakanlığı binasına Zaman Gazetesi, Bugün Gazetesi, Sözcü Gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi, Yurt Gazetesi,Taraf Gazetesi, Samanyolu Televizyonu, Bugün Televizyonu, Ulusal Kanal, Halk Tv giremiyor. Aydınlık giremiyor. Böyle birşey olabilir mi? Bakın bu gidişata dur denmesi lazım. Benden yana olan girebilir Bakanlıklara, benden olmayanlar giremez... Sizin aracılığınızla 76 milyon insana yalvarıyorum, yakarıyorum, ne olur! İktidara verilen güç artık bunları yoldan çıkarmıştır. Hukuk çizgisinin dışına çıkmışlardır artık. Vatandaş böyle bir vekalet vermedi. Türkiye'yi bölmek için hukuk dışına çıksınlar diye vekalet vermedi. Türkiye'yi iyi idare etsinler diye verdi.'