BIST 10.056
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.434,35
HABER /  GÜNCEL

Fuat Avni'nin dediği çıktı, cemaate operasyon başladı!

Fuat Avni'nin 'gözaltılar olacak' iddiası bu kez doğru çıktı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte operasyon başlatıldı.

Abone ol

Cemaate karşı operasyon başlatılıyor iddiasını ortaya atan ve cemaat üyelerinin protestolarına neden olan Fuat Avni'nin yazdıkları bu sefer doğru çıktı. Operasyonun Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Eskişehir, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Van Erzurum ve Ankara'da başlatıldığı belirtildi. Hakkında gözaltı kararı bulunan kişi sayısının 32 olduğu ifade ediliyor.

Fuat Avni, dün gece attığı twitlerde, cemaati hedef alan polis operasyonlarının 14 Aralık’ta başlayıp 25 Aralık’a kadar devam edeceğini yazmıştı. Şimdilik sadece cemaat yayın organlarının ve polislerin operasyon kapsamında tutulacağını öne süren Fuat Avni, bir de isim listesi yayınladı. Aralarında rütbeli polislerin de bulunduğu 47 kişilik listenin başında Fethullah Gülen var.

32 İSİM VAR İDDİASI
 
CNN Türk muhabirinin verdiği bilgiye göre gözaltı listesinde 32 kişinin ismi var. Samanyolu Yayın Grup Başkanı Hidayet Karaca, Zaman gazetesi Genel Yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, Yazar Nuh Gönültaş, İstanbul'da görev yaparken şike, Balyoz, Ergenekon gibi operasyonlara imza atan polis şefi Mutlu Ekizoğlu'nun adı da gözaltında listesinde.

BEKLENEN OPERASYON SABAHIN İLK SAATLERİNDE BAŞLADI!

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Avni'nin dediği gibi operasyon başladı. İlk operasyon haberi Eskişehir ve Van'dan geldi. Sungurlar dizisinin senaristi Salih Asan gözaltına alındı. 

Asan, saat 06.37'de Samanyolu Haber'e yaptığı açıklamada, "Şu an polisler kapımda ve İstanbul'dan savcının yazısını gösterdiler ve İstanbul'a götürecekler..." dedi. Gözaltındaki Salih Asan Tek Türkiye, Şefkat Tepe, Sungurlar dizilerinin yapımcısı olarak biliniyor

"TERÖR ÖRGÜTÜ KURMAK VE YÖNETMEK"

Van'da göz altına alınan bayanın da Sungurlar dizisinin senaristi olduğu öğreniildi. Dizinin yönetmeni Engin Koç'da göz altına alındı

Göz altına alınan polis memurlarından Çetin Çiftçi'nin Maraş Elbistan'da silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek gibi suçlardan göz altına alındığı avukatı Sıddık Fiiliz tarafından açıklandı. Filiz, "Terör Örgütüne operasyon yapan polislere operasyon yapılıyor. Bütün dünya bunu duyacak ve görecektir" dedi.

10 İLDE OPERASYON!

Operasyonun İstanbul dışında Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Eskişehir, Tunceli, Elazığ, Şırnak, Van Erzurum ve Ankara'da başlatıldığı belirtildi.

ESKİ EMNİYET MÜDÜRÜ GÖZALTINDA

İstanbul Eski Terörle Mücadele Şube Müdürü ve eski Hakkari Emniyet Müdürü Tufan Ergüder gözaltına alındı. Ergüder polisler eşliğinde emniyete götürüldü.

EKREM DUMANLI'NIN EVİ DE ARANIYOR

Bu arada polisler, sabah 07.15 sıralarında Yenibosna'daki Zaman gazetesi binasına geldi. Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın evinde de arama yapıldığı belirtildi.

POLİS ZAMAN'DA SLOGANLARLA KARŞILANDI

Polisler Zaman gazetesi binasına geldi. Kalabalık slogan atarak polisleri karşıladı.




FUAT AVNİ KİM ÇIKTI SON DAKİKA HABERİ

Twitter’dan geçtiğimiz Cuma günü cemaate ait yayın organlarına operasyon yapılacağını, yaklaşık 150 gazetecinin gözaltına alınacağını iddia eden Fuat Avni’ye göre o operasyonlar Tweet’leri sonrasında ertelenmişti.

İşte Fuat Avni’nin yeni tweetleri…

fuat-avni-gozalti-listesi-fethullah-gulen-de-var.jpg
fuat-avni-son-gozalti-listesi-4.jpg

fuat-avni-yeni-gozalti-listesi-3.jpg

fuat-avni-gozalti-listesi-fethullah-gulen.jpg

fuat-avni-son-dakika-yeni-gozalti-listesi.jpg


fuat-avni-son-dakika-yeni-gozalti-listesi2.jpg 

BU TARZ BENİM KİM ELENDİ 13 ARALIK ELEME GECESİ