BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

CHPli vekil karda mahsur kaldı

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir kara saplandı. Yozgat'ta mahsur kaldı.

Abone ol

Yozgat'ta iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle çevreyle karayolu ulaşımı tamamen kesildi. Kar kalınlığının şehir merkezinde 40, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştığı Yozgat'ta 575 köyün tamının yolları kapanırken, 30 köye elektrik verilemiyor.

Dün akşam saatlerinde Sorgun ilçesi Bahadın Beldesi yakınlarında mahsur kalan 4 yolcu otobüsü ve çok sayıda otomobil, sabaha kadar devam eden çalışmalar sonucu kurtarıldı. Mahsur kalanlar arasında bulunan CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ve Parti Disiplin Kurulu Üyesi Orhan Akbulut, saat 23.00 sıralarında karayolları ve Özel İdare ekipleri tarafından kurtarılarak Yozgat Polisevi'nde misafir edildi. 06 MLK 66 plakalı özel otomobiliyle Sivas İl Kongresinden dönen Milletvekili Özdemir, Saat 19.00 sıralarında Bahadın kasabası yakınlarında mahsur kaldı. Yozgat Valisi Amir Çiçek'in de bizzat katıldığı kurtarma çalışmaları sonucu, 5 saatlik beklemenin ardından bulunduğu yerden alınan miulletvekili Yozgat'a getirildi. Aynı bölgede otobüs ve otomobillerde mahsur kalan yolcular da sabaha kadar devam eden kurtarma çalışmalarının ardından Yozgat Şeker Fabrikası ve Sorgun İlçesi'nde misafir edildi.

"ZORUNLU OLMADIKÇA YOLA ÇIKMAYIN"

Yozgat Valisi Amir Çiçek, yoğun kar yağışı ve tipinin devam ettiğini belirtti. Çiçek, Yozgat'tan geçen uluslararası E-88 kara yolunun ulaşıma tamamen kapandığını, Yozgat- Sivas, Yozgat- Ankara yol bağlantısının kesildiğini söyledi. Çiçek, Sorgun İlçesi'nde bulunan Şeker Fabrikası'nda kriz masası oluşturduklarını, Yozgat- Sivas Karayolu'nun Sorgun ilçesi Bahadın Beldesi yakınlarında mahsur kalan araçların kurtarıldığını söyledi. Vali Çiçek, "Kar yağışı ve tipi etkisini sürdürüyor. Bizim isteğimiz vatandaşların zorunlu olmadıkları halde yola çıkmamaları. Şu an için yol açma ekiplerimiz var güçleriyle çalışıyor ve uluslararası E-88 karayolunu açık tutmaya çalışıyoruz" dedi.

Öte yandan şehir merkezinde kar kalınlığının 40 santimetreye ulaştığı Yozgat'ta belediye ekipleri yayaların yürüyebilmesi için yolları açmaya çalışırken kenar mahallelere ulaşım sağlanamıyor.