BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.403,32
HABER /  GÜNCEL

Kar sevincini abarttı

Manisa'nın Soma ilçesinde yıllar sonra ilk defa kar yağdı. Köse ailesi kar sevincini abarttı.

Abone ol Sevincini abartanlardan Köse ailesi, yaptıkları kardan adamı eve götürdü. Özel Birlik Koleji'nde öğretmenlik yapan Ziya Köse ve anasınıfı öğrencisi oğlu Enes, kardan adamı dışarıda üşümesin diye evlerine alarak battaniye örttü ve çay ikram etti.

Soma'da yağan kar, çocuklar başta olmak üzere herkesi sokağa döktü. Pazar tatilini de fırsat bilen aileler, kardan adam yaparak, kayarak ve kartopu oynayarak mutlu bir hafta sonu geçirdi. Bu arada kar sevinci abartanlar da vardı.

Köse ailesi, yaptıkları kardan adamı evlerine götürdü. Ziya Köse, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Önceki yıllarda Soma'ya bu kadar kar yağmamıştı. Oğlum Enes de hiç kar görmemişti. Gece kar başlayınca, ertesi gün kardan adam yapacağımızı söyledim. Enes, sabah erkenden kalkmış ve kışlık elbiselerini giymiş bir şekilde beni bekliyordu. Hafta sonu olmasını da fırsat bilerek oğlumla kardan adam yaptık. Bittikten sonra, 'Çok üşüdük, haydi eve girelim.' dedim. Oğlum ise, 'Kardan adam da üşümüştür, o burada mı kalacak? Onu da eve götürelim.' dedi. Mantıklı gelmedi ama yine de kırmadım. Büyük emeklerle yaptığımız kardan adamı evimize götürdük. Isınsın diye battaniyeyle sardık. Ayrıca çay ikram ettik. Bütün bunlar, 2 yaşındaki kızım Nalan'a çok komik ve ilginç geldi."