BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İsa Gök direnişte yalnız kaldı!

Yüksek yargı reformuna karşı halkı direnişe çağıran CHP'li İsa Gök yanlız kaldı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan’ın “Eşkıya mısınız” tepkisine neden olan CHP’nin direniş çağrısında İsa Gök yalnız kaldı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi bir direniş çağrısının söz konusu olmadığını söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ise düzeltilen bu sözler için, "CHP'de bir ilk" değerlendirmesi yaptı.

CHP istifa eden milletvekillerinin yerine komisyona yeni isim bildirilmeye karar verdi. Bildirilecek yeni isimler arasında Gök’ün bulunmaması sürpriz olmayacak.

Adalet Komisyonu’nda büyük tartışmalara neden olan yüksek yargıdaki yeniden yapılanmaya dönük CHP’li milletvekillerinin direniş çağrısıyla başlayan tartışma sürüyor.
Taslakla ilgili CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, "Bunu böyle getirdiğiniz takdirde halka sokak sokak, mahalle mahalle direnme hakkı doğar" demiş, ardından yayınlanan bildiride de direniş çağrısı yapılmıştı.

Başbakan Erdoğan’ın iki konuşmasında büyük tepki gösterdiği ve CHP liderini açıklama yapmaya davet ettiği bu konu NTV’de tartışıldı.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in konuk olduğu Her Şey’de, CHP’den İsa Gök’ün sözlerine açıklama geldi.

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRMADIK

"Arkadaşımız bazı beyanlarda bulunmuştur" diyen Hamzaçebi, 10 milletvekili ile birlikte yaptıkları bildiride 'sokağa davet' olmadığını ve bunun da demokrasilerde yaşanamayacağını dile getirdi. Hamzaçebi, "Tüm bunlar sokak çağrısı algılaması oluşturdu. Direnişten ne kastediliyor?" sorusuna şu yanıtı verdi:  

"Siz milletvekilimizin komisyon görüşmeleri sırasında yaptığı açıklamalara dayanarak bir değerlendirme yapıyorsunuz. Oysa 10 milletvekili ve bir grup başkanvekilinin (ben) yaptığı açıklamada, sokak ve direniş çağrısı yoktur... Biz halkı sokağa çağırmadık, sokakta direnişe davet etmedik. 10 milletvekilinin bildirisi ortadadır... Biz o günkü bildiriyle, halkı fikirlerini ifade etmeye davet ediyoruz, demokratik şekilde; kırmadan, dökmeden, yasaların el verdiği çerçevede herkes görüşünü ifade etme hakkına sahiptir. Herkesi bu demokratik hakkını kullanmaya ve hükümetin yargı konusunda yapmak istediklerini önlemeye davet ediyoruz. Yapmak istediğimiz budur ve bunun başka hiçbir amacı, mesajı yoktur. Konuyu başka yerlere götürmeye gerek yoktur.” 

CHP'DE BİR İLK

Bu sözlerin ardından Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, "Bir şeyi tespit etmemiz gerekiyor. Sayın Hamzaçebi, CHP Mersin Miletvekili İsa Gök'ün komisyondaki sözlerini tasvip etmediğini söylüyor. Bu, CHP kanadında bir ilk. Söylenenlerin, bu arkadaşın bireysel fikri olduğu ve CHP adına bir beyan olmadığı sözüne bugüne kadar rastlamadım... " şeklinde konuştu.