BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Kılıç'tan CHP'ye Baas benzetmesi

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, direniş çağrısı yapan CHP'ye işte bu sözlerle yüklendi.

Abone ol

CHP'nin "sokağa çıkma" çağrısını eleştiren Suat Kılıç, "Türkiye, tek parti anlayışını 1950'de tasfiye etti. CHP Genel Başkanı ve yöneticileri Baas rejimi özentisinden vazgeçsinler" dedi

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CHP Genel Başkanı ve yöneticilerine ''BAAS rejimi özentisinden vazgeçme'' çağrısında bulunduğunu ifade ederek, ''Marksist ideolojilerin yaptığı gibi halkı sokak hareketine kışkırtan eylem yapmaya çağıran, sokakları karıştırmayı ve anarşi yaratmayı hedefleyen söylemleri terk edin'' dedi.

BULANIK SUDA ÇIKAR PEŞİNDELER

Kılıç, Samsun Organize Sanayi Bölgesindeki bir tesiste işadamlarıyla biraraya geldi. Kılıç, konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AK Parti'li bazı milletvekilleri ile Hizbullah arasında ilişki bulunduğu yönündeki iddialarının sorulması üzerine Kılıç, CHP liderinin sürekli "suyu bulandırmak ve bulanık sudan kendi partisine siyasi çıkar devşirme arayışında'' olduğunu savundu.

'ANARŞİ HEDEFLEYEN SÖYLEM'

Tunus ve Mısır ile Türkiye arasında paralellik kurulabilmesinin mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Kılıç, şöyle devam etti:

"Tunus ve Mısır'da, halk 1940'lı yılların tek parti Milli Şef CHP idaresini tasfiye etmek üzere sokaklara inmiştir. Oysa Türkiye tek parti milli şef dönemi CHP anlayışını 1950 seçimi ile birlikte Anadolu'dan tasfiye etmiştir. Türk Milleti o tasfiye sürecini tamamlamıştır. CHP Genel Başkanı'na ve yöneticilerine Baas rejimi özentisinden vazgeçme çağrısında bulunuyorum. Baas rejimi özentisinden vazgeçin. Marksist ideolojilerin yaptığı gibi halkı sokak hareketine kışkırtan eylem yapmaya çağıran, sokakları karıştırmayı ve anarşi yaratmayı hedefleyen söylemleri terk edin..''