BIST 10.989
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.506,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP'li İnce'den Büyükanıt'a suçlama

CHP Grup Başkanvekili İnce, Büyükanıt'ın verdiği e-muhtıra'nın AK Parti'yi iktidara taşıdığını iddia etti.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, e-muhtıra ile dönemin Genelkurmay Başkanı'nın AK Parti'ye iktidarı verdiğini ileri sürerek, “Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt emekli olduktan sonra milyarlık araç verildiği gibi devletin övünç madalyası da göğsüne takıldı. Biz iktidara gelirsek o madalyanın yanına mahkeme celbini takacağız” dedi.

Konya'nın Karapınar ilçesine gelen İnce, Turgut Özal Parkı'nda vatandaşlara hitap etti.İnce, burada yaptığı konuşmada, halk oylamasının “Başbakan'ı kurtarma operasyonu” olduğunu öne sürdü.

ERDOĞAN PAZARLIK YAPTI İDDİASI

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a eleştirilerde bulunan İnce, “Terörle Mücadele Kanunun 6. Maddesi'nde Abdullah Öcalan'a af getiriyorlardı. İmralı'da pazarlık yaptılar. İmralı'da anayasa pazarlığı, hazine yardımı pazarlığı yaptılar. BDP halk oylamasını boykot falan etmeyecek” diye konuştu.

BÜYÜKANIT'A SERT ELEŞTİRİ

CHP'li İnce, konuşmasında dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt tarafından kalema alınan e-muhtıra'nın AK Parti'yi iktidara taşıdığını söyleyerek şu eleştirileri yönelitti:

“Halkın oyuyla, çiftçinin, köylünün yani sizlerin oyuyla iktidara gelmek istiyoruz. 2007 seçimlerini hatırlayın. E-muhtıra ile dönemin Genelkurmay Başkanı AKP'ye iktidarı vermişti. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt emekli olduktan sonra milyarlık araç verildiği gibi devletin övünç madalyası da göğsüne takıldı. Biz iktidara gelirsek o madalyanın yanına mahkeme celbini takacağız. Bunların kulağını çekme zamanı geldi. Hep beraber bunu yapacağız. Çalmayan çaldırmayan bir siyaset yapacağız. Hesap veren, devlet sorgulayan vatandaş, mutlu yurttaş yaratmanın amacındayız.”