BIST 10.740
DOLAR 32,19
EURO 35,00
ALTIN 2.518,00
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yazıcıoğlu'nun adı G.Antep'te yaşayacak

BBP'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı, Gaziartep'te bir parka verildi.

Abone ol

Gaziantep'te Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin merhum Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun adının verildiği park, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Nevzat Pakdil ve BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun katılımı ile hizmete açıldı.

Parkın bulunduğu mahalle sakinlerinin büyük bir çoğunluğu, parka Muhsin Yazıcoğlu'nun adının verilmesini istedi. Şahinbey Belediyesi Meclisi'nde çıkarılan karar doğrultusunda Onur Mahallesi'ndeki parka Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı verildi. Parkın açılışında konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Hangi partiden olursa olsun, vatana hizmet eden, vatanın itibarını yüceltilmesi için mücadele eden herkese sahip çıkarız, kucaklarız. Zaten başka türlüde düşünülemez, Allah kendisinden razı olsun. Bugün bu kadar insanı bir araya getirebiliyorsa, demek ki iyi insandı, güzel insandı." dedi. Şimşek, "Aramızda olsaydı ve başka bir toplantı için burada olsaydı. Muhtemelen vatandaşlarımıza şunu söylerdi: Türkiye'de birlik ve beraberlik için kardeşliğin pekişmesi için daha çok özgürlük daha iyi bir demokrasi için daha iyi işleyen bir yargı için eminim sizlerin 12 Eylül'de referanduma sahip çıkmanızı isterdi." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil de, Yazıcıoğlu'nun her şeyini milletiyle paylaştığını ifade etti. Konuşurken gözleri yaşaran Pakdil, "Hayatını da bu millet için adadı ve paylaştı. Ümit ediyorum, kendisi cennettedir. Allah bizleri de komşu eylesin." diye kaydetti.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu da, "Kavruk yüzlü Anadolu insanıydı. Ömrünü bu millet için harcadı. 5 buçuk yıl bir hücre cezasında, 'Bayrak inmez, ezan susmaz' diye hesap verdi. Allah bu milletten razı olsun. Onu bağrına bastı. BBP Lideri Yalçın Topçu, Yazıcıoğlu adına park yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür plaketi verdi