BIST 10.944
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.505,24
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Esenler’de kimse kimsesiz değil!

Esenler’de yaşayan yardıma muhtaç, yalnız ve yaşlı vatandaşlar için başlatılan “Kimsesizlerin Kimi” projesi yüzleri güldürmeye devam ediyor.

Abone ol

Proje kapsamında yaşlı ve kimsesiz vatandaşların evleri temizlenerek bayrama hazırlanıyor.


İlçedeki sosyal dokuyu güçlendirmek için birçok sosyal projeye imza atan Esenler Belediyesi ilçedeki yaşlı ve kimsesizler için de özel çalışmalar yapıyor.

“Esenler’in İyilik Kapısı EDİM”,Sevgi Çemberi”, “Yalnız Değilsiniz” ve “Kardeş Aile” gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışmaya yönelik projelerle muhtaç ailelerin elinden tutan Esenler Belediyesi, “Kimsesizlerin Kimi” uygulamasıyla da yaşlı ve kimsesiz vatandaşlara kucak açtı.

Belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan bir ekiple, Esenler’de tespit edilen yaşlı ve kimsesiz vatandaşların periyodik aralıklarla evleri temizleniyor, tüm ihtiyaçları gideriliyor, sağlık kontrolleri yapılıp ilaçları alınıyor.

Yalnız yaşayan bu insanların ilgi, şefkat ve sohbete de büyük ihtiyaç duyduklarını gözlemleyen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, bir taraftan kendi kurduğu ekipler, bir taraftan da duyarlı vatandaşlarla onları buluşturularak, yalnızlıklarını gidermeye çalışıyor. Bu şekilde adeta

Esenler’deki yaşlıların can yoldaşı olan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, onların sevinçlerine ve üzüntülerine ortak olup toplumdan soyutlanmadan yaşamlarına devam etmelerini sağlamaya çalışıyor.
Bayrama hazırlanıyorlar  Kimsesizlerin Kimi projesi, sosyal yardımlaşma ve dayanışma ikliminin yaşandığı Ramazan ayı ile birlikte daha da bir etkinlik kazandı.

Belediye ekipleri, bir yandan kimsesiz ve yaşlı bu insanların iftar sofralarına konuk olup Ramazan’ın güzel atmosferini tatmalarını sağlarken bir taraftan da evlerinde yürüttükleri temizlik çalışmaları ile onları Ramazan Bayramı’na hazırlıyorlar. Belediyenin bu çalışmasından son derece memnun kalan vatandaşlar, “Hayatımızın en zor günlerinde elimizden tutan, bize yalnızlığımızı hissettirmemeye çalışan belediyemizden Allah razı olsun” diye dua ediyorlar.

Annemiz-babamız bildik

Zaman zaman “Kimsesizlerin Kimi” projesi kapsamında yalnız yaşayan yaşlı ve kimsesizleri evinde ziyaret edip sohbet eden Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Biz ilçemizdeki küçükleri kardeşimiz, büyükleri de annemiz-babamız bildik. Maalesef toplumumuzdaki yozlaşmanın sonucu olarak yaşlılıklarında bir çok insanımız yalnız yaşıyor. Gelenek-göreneklerimize, kültürümüze ters olmasına rağmen bugün böyle bir acı tablo ile karşı karşıyayız. Yaşlı ve yalnız yaşayıp dört duvar arasında hayat sürdürmeye mahkum olan, ah bir kapım çalınsa diye pencerede bekleyen nice insanlarımız var. İşte biz bu insanların elinden tutuyoruz. Onlara can yoldaşı olmaya çalışıyoruz” dedi.