BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,97
ALTIN 2.437,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Gürsel Tekin çok büyük konuştu

Görünen o ki referandum tartışması daha çok uzun sürecek. CHP'li Gürsel Tekin çok ama çok iddialı açıklamalar yaptı..

Abone ol

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin referendum konusunda çok büyük konuştu. Referandumda iktidarın yüzde 30'larda kalacağını iddia eden Tekin, "İstanbul'da yüzde 53 oy alacağız dediler. Sayın Başbakanı saza gaza getirdiler. Yine aynı gaza gelecek. Kamuoyu şirketlerini bu referandumda tarihe gömmezsem adım Gürsel olmasın" dedi..

Tekin Habertürk gazetesinden Kutlu Esendemir'in sorularını yanıtladı. Son son yerel seçimde Kılıçdaroğlu ile birlikte İstanbul'da iktidara zor anlar yaşatan Tekin'in açıklamaları yeni bir polemiğin kapısını aralayacak gibi. İşte Tekin'in konuşmasından önemli satırbaşları:

CHP ile BDP tabanı aynı

-Kürtlerle aramızda uçurum olduğunu söylemeniz yanlış. CHP ile BDP'nin tabanı aynıdır. Doğal olarak CHP'den ayrılıp partileşince taban kaymışır.

CHP özgürlükte hepsinden ileride

-Kürt sorununun çözümü ve özgürlükler konusunda CHP, AKP dahil tüm partilerin ilerisindedir. Hele bunu AKP'liler söylerse çok ayıp ederler. Çünkü kadrolarında özgürlükçü bir kafa yok. Özgürlük alanlarında Tekel işçileri var mıydı. Coplarla dağıttılar

Baykal Barcelona'da Messi mi?

-Elbette ki öyle değil. Şimdi bakın Sayın Baykal'la geçmiş dönemle de baktığımızda mesela 95'te erken seçim istemiş ve o dönem çok yoğun tepki görmüştü. Kendisinin gerekçesi de şuydu: "Devlet kuşatılmış" 'Vay kardeşim nereden çıkartıyorsun bunu' dediler. Ta ki Susurluk olayına dek kimse ses çıkarmadı. Kaza oldu ve devletle mafyanın işbirliği ortaya çıktı. 
Baykal, 'Bu bankalar yasasıyla ülke batar bakkal açar gibi banka açamazsınız' dediğinde gazetelerin manşetlerindeydi. 'Bunlar eski sol komünist kafa' gibi ağır eleştirilerde bulunulmuştu. Bankalar battıktan sonra analdık ki; haklıydı ve bu paraların tümü halkın cebinden çıktı.

Adım Gürsel olmasın

-Bir iddiamı sizlerin aracılığıyla ortaya koyuyorum: Ben akşama kadar sokaktayım. Gitmediğim mahalle yok. İddiam şu: Yerel seçim öncesi araştırma şirketleri AKP'yi yüzde 60-58 gösteriyordu. "En az yüzde 38 oy alırız yüzde 40'ın üzerine çıkarız demiştim, haklı çıktım. Şimdi referandumla ilgili anketlere bakıyorum.  Yüzde 60-65 düzeyinde evet gösteriyorlar. Söylüyorum bu hikaye. Bakın AKP referanduma gitsin yüzde 30'larda kalır. Buradan AKP'yi uyarıyorum. Bakın burada da saza gaza gelmesinler. İstanbul'da yüzde 53 oy alacağız dediler. Sayın Başbakan'ı saza gaza getirdiler. Yine aynı gaza gelecek yüzde 60-65 alacağız diye. Mümkün değil, hayal. Kamuoyu araştırma şirketlerini bu referandumda tarihe gömmezsem adım Gürsel olmasın.