BIST 10.274
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,45
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Genç'ten BDP'ye sert sözler

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, kendisine söz hakkı verilmeyen festivali protesto etti, BDP'yi iki yüzlülükle suçladı.

Abone ol

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Tunceli'de BDP'li belediye başkanına çattı, bu yıl 10'uncusu düzenlenen festivale katılmama kararı aldığını söyledi. Genç, BDP'nin de iki yüzlülük yaptığını söyleyerek ''silahı alıp dağa çıkan kişiler, bu silahı bırakırsa kan durur. Şimdi onlar dağda olmazsa, Tunceli'nin hiçbir yerinde bir karakol olamaz'' dedi.

Tunceli'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen ''Munzur Kültür ve Doğa Festivali''ne katılmak üzere kente gelen Genç, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, festivalde kendisine söz hakkı verilmediğini belirterek, alanı bu yüzden terk ettiğini söyledi.

BDP'Lİ BAŞKANA SERT SÖZLER

Festivali protesto ettiğini söyleyen ve tüm Tuncelili vatandaşları da protesto etmeye çağıran Genç, ''Munzur, Tunceli'nin bir milli değeridir. Hatta Tunceli'nin değil tüm dünyanın müşterek bir değeridir. Fakat iki senedir, özellikle BDP'li bu Belediye Başkanı (Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin) seçildikten sonra, Munzur Festivali Tuncelililerin müşterek değeri olmaktan çıktı ve BDP'nin propaganda aracı olarak kullanılmaya başlandı. Böyle şey olur mu'' diye konuştu.

''BÖYLE İKİ YÜZLÜ OLMAYA GEREK YOK''

BDP'nin ''kan dursun, barış olsun'' söylemini samimi bulmadığını da ifade eden Genç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Tunceli'nin en önemli sorunlarından biri dağdaki silahlı eylemler sorunudur. Şimdi çıkıp diyorlar ki, 'kanı durduralım'. Kardeşim bu kanı nasıl durduracağız? Böyle iki yüzlü olmaya gerek yok. Bu kan nasıl duracak? Silahı alıp dağa çıkan kişiler, bu silahı bırakırsa kan durur. Şimdi onlar dağda olmazsa, Tunceli'nin hiçbir yerinde bir karakol olamaz. Yani bütün karakollar kalkar. Bunları herkesin bilmesi lazım. Ama maalesef insanlarımız kandırılıyor, dolayısıyla biz bu milletin temsilcileri olarak kendi ilimizde dışlanıyoruz. Kendi insanlarımız karşısında sanki biz