BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  DÜNYA

CHP’li belediyede iş vaadiyle dolandırdı

Adana’da "CHP Gençlik Kolları Başkanını tanıyorum, seni Çukurova Belediyesi’ne aldırırım" diyerek bir kişinin 13 bin lirasını dolandırdığı...

Abone ol

Adana’da "CHP Gençlik Kolları Başkanını tanıyorum, seni Çukurova Belediyesi’ne aldırırım" diyerek bir kişinin 13 bin lirasını dolandırdığı ileri sürülen şahıs yakalandı.
Olay, merkez Çukurova ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, Salih Ogün D. (20), 1.5 yıl önce tanıştığı ve işsiz olan Rasim A.’ya (38) iş vaadinde bulundu. Rasim A.’nın kendisinin nasıl işe gireceğini sorması üzerine zanlı, "CHP Gençlik Kolları Başkanını tanıyorum, seni CHP’li Çukurova Belediyesi’ne memur olarak aldırırım, ancak bunun için bana para lazım" dedi. Bu sözlere inanmayan Rasim A. para vermedi. Bir süre sonra Salih Ogün D’nin belediyeye girip çıktığına ve partililerle görüştüğüne ikna olan Rasim A., işe girme ümidiyle 1.5 yıl içinde 12 bin 500 lira para verdi ancak bir türlü belediyede işe giremedi.

BİN 500 LİRA DAHA
Dün Salih Ogün D., Rasim A.’yı yine telefonla arayarak işe girmesi için 500 lira para vermesi gerektiğin söyledi. Bunun üzerine Rasim A., dolandırıldığından şüphelenerek durumu polise bildirdi. Polis, Cumhuriyet Savcılığından izin alarak operasyon başlattı. Rasim A., şüpheliyi arayarak parayı vereceğini söyleyip buluşmak için adres bildirdi. Rasim A, buluşma yerine gelen Salih Ogün D.’ye 500 lira daha para verdi. Polis, şahsı paraları aldıktan sonra suçüstü yaparak gözaltına aldı.

"PİŞMANIM"
Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne getirilen zanlının ifadesinde, "Evet ben arkadaşı işe yerleştirmek için para aldım. Onu gerçekten işe yerleştirecektim ama yapamadım pişmanım. Arkadaşın parasını geri vereceğim, özür diliyorum" dediği öğrenildi. Salih Ogün D., sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
(İHA)