BIST 10.277
DOLAR 32,23
EURO 34,72
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Köylerimin yolu için her yolu deniyorum!

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa’nın Alaşehir ilçesinde sorunları dinledi.

Abone ol

Sakine Öz, Alaşehir’in hastane sorunlarının ardından, yol sorunlarını da gündemine aldı. Alaşehir’in Akkeçili Köyü’nden geçen yolda meydana gelen kazaların önlenmesine dair çözüm önerilerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a sıraladı ve önlem istedi.

Sakine Öz, Akkeçili Köyü’nün yol sorunları konusunda şu açıklamada bulundu:

“Alaşehir’in Akkeçili mevkiinden geçen, Salihli ve Alaşehir ilçelerimizi Denizli’ye bağlayan karayolu, bu köyümüzü ikiye ayırmıştır. Köy yerleşimi ile asfalt yol arasında, 2-4 metre aralığında değişen bir kot farkı oluşmuştur. Yol, köy yerleşiminin üstünde kalmıştır ve yerleşim yeri ile yol arasında bir tali yol bulunmamaktadır. Yol hakimiyetini kaybeden sürücüler, yolda herhangi bir bariyer, banket, ışıklandırma olmadığı için büyük kazalarla karşılaşmaktadır. Bugüne kadar, araç sürücüleri ve köylülerimizin zarar gördüğü birçok kaza meydana gelmiştir. Son olarak, Turgutlu Huzurevinden izinli olarak bayram tatiline gelen büyüğümüz Hüseyin Acar’ı, bu köyün girişindeki üst geçidin altında koruyucu banketler olmadığı için yitirdik. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına tekrar başsağlığı diliyorum.

“Yolda Banket ve Işıklandırma Önlemi Alınmalı”

Köylülerimiz yol sorunu için her yolu deniyor ve artık çözüm bekliyor… Bu üzücü kazaların dışında, köy sakinleri, gerek banket, bariyer ve ışıklandırma için, gerekse karayolu trafiğinden kaynaklı gürültüyü azaltan bir ses düzeneğinin yerleştirilmesi için yetkili makamlara başvuruda bulunmalarına karşın, yaklaşık iki yıldır mağduriyetlerinin giderilmediğini bana bildirdi. Köy yolunda incelemede bulundum ve sorunun tanığı oldum.

“Köye Giriş Yolu, Kazaya Davetiye Çıkarıyor”

Köye girişi sağlayan yol dönemecinde bir cep olmayışı da sürekli kaza tehlikesi saçmaktadır. Bakan Binali Yıldırım’a konuyu yazılı soru önergesiyle aktardım. Akkeçili köyü sakinlerinin ve yolu kullanan yurttaşlarımızın can ve mal güvenliği için; banket, bariyer, ışıklandırma ve ses gürültüsünü azaltan düzeneğin yerleştirilmesine, köy girişini rahatlatacak “cep” yapımına dönük bir çalışma yapmalarını talep ettim.

Akkeçili Köyü mevkiinden geçen yoldaki kaza riskinin en aza indirilmesi için Bakanlığın bugüne kadarki çalışmalarını sordum, köy sakinlerinin başvurularına neden olumsuz yanıt verildiğini öğrenmek istedim.”

“Kimse mazeret yaratmasın”

“Karayolunun tamamının bitirilmemiş olması, Akkeçili civarında banket, ışıklandırma ve bariyer önlemlerinin alınmasına engel değildir. Akkeçililer üzerine düşen her şeyi yapıyor, her makama başvuruyor ve köy girişine bir cep, yola ışıklandırma, bariyer ve banket istiyor. Köyün sesine kulak vermesi gereken Bakanlık, daha fazla mazeret yaratmamalı, bu sorunu derhal çözmelidir.”