BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

CHP'li başkandan çadırları kaldırın ricası

Eskişehir'in CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, çadır kurup yolu trafiğe kapatanlardan ricada bulundu.

Abone ol

Eskişehir'in CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Gezi Parkı gösterilerine destek amacıyla ESPARK Alışveriş Merkezi önüne çadır kurarak, yolu bir haftadır çift taraflı kapatan eylemcilerden çadırları kaldırmalarını istedi.

ŞİKAYETLER GELİYOR

Eylemcilere çadır, gıda, battaniye gibi yardımlarda bulunan Başkan Ataç, bugün göstericileri ziyaret ederek, çadırları toplayıp, yolu trafiğe açmaları ricasında bulundu. CHP'li Ataç, "İki şeridin kapalı olması nedeniyle şikâyetler geliyor. Bu siyaset üstü bir konu. Kimseye fiske vurulsun istemem. Buradan yöneticilerin de çıkaracağı dersler var." dedi.

Eskişehir'de Gezi Parkı gösterilerine destek amacıyla başlatılan eylemler sürüyor. Eylemler kapsamında, marjinal gruplardan oluşan üniversiteli öğrenciler, olayların patlak vermesinin ardından 3 gece AK Parti il binasına yürümek istedi. Ancak izin verilmeyince polisle çatıştı. Polise taş, sopa, bilye, içki şişesi atan eylemciler, çevreye de zarar vererek, barikatlar kurup ortalığı ateşe verdi. Eline geçirdiğini yıkıp, yakan eylemciler bir hafta önce de şehrin en işlek bölgesindeki ESPRK Alışveriş Merkezi önüne çadır kurdu.

CHP'li Tepebaşı Belediyesi de eylemci öğrencilere, çadır, battaniye, yağmurluk, gıda ve yemek yardımında bulundu. Geceleri ise ESPRK önünde kalan eylemciler, şehrin en işlek merkezi olan caddeyi de çift taraflı olarak kapattı. Bölgede çirkin görüntü oluşturan çadırlar nedeniyle yolda iki taraflı olarak araç ulaşımı durdu.

Eylemcilerin çadırları uzun süre kaldırmayıp, yolu trafiğe kapatması çevre sakinlerinin tepkisini çekmeye başladı. Kumanya, çadır ve battaniye gibi destekleri sunan CHP'li Tepebaşı Belediyesi'nden eylemcilere bu kez ‘rica’ geldi. ESPARK önündeki eylemcileri ziyaret eden Başkan Ataç, bir haftadır yolu çift taraflı kapatan eylemcilere 'çadırları kaldırın, yolu trafiğe açın' ricasında bulundu. Eylemcilere, "Ancak bu sizin bileceğiniz bir iş" diyen Başkan Ataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki şeridin de kapalı olması nedeniyle şikâyetlerin geldiğini söyledi." dedi.

Başkan Ataç, şunları söyledi: "Ben sadece bu konuda arkadaşlardan ricada bulundum. Çünkü çift şeridin kapalı olması nedeniyle şikayetler geliyor. Bu ikinci, üçüncü ziyaretim. Bu konu siyaset üstü bir konu. Biz siyasetçilerin burada bulunması doğru değil. Kimseye fiske vurulsun istemem. Buradan yöneticilerin de alacağı çok dersler var." Eylemciler ise başkanın bu ricasını kendi aralarında görüşüp değerlendireceklerini ve akabinde kararlarını bildireceklerini iletti.