BIST 9.884
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.456,41
HABER /  DÜNYA

CHP’li İnce’den Erdoğan’a yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’CHP zihniyeti pisliktir’ sözlerine ilişkin,...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ’CHP zihniyeti pisliktir’ sözlerine ilişkin, "Başbakanın ağzından küfür akıyor" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Keçiören’de yaptığı konuşmada, "CHP Zihniyeti Pisliktir" sözlerine CHP kanadından sert cevap geldi. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce memleketi Yalova’dan Başbakan’a cevap verdi. Sözlerine "Başbakanın ağzından pislik akıyor" diyerek başlayan İnce, "Başbakan ’CHP zihniyeti pisliktir’ demiş. Bu lafı birisi söyleyip kim söylemiştir diye sorsaydı Başbakan derdim. Bu laf Başbakanın, kişiliğini, karakterini, iç dünyasını, yetişme tarzını ve terbiyesini ortaya koyuyor. Ağzından küfür akıyor senin. Ayyaş, çapulcu, alkolik, pislik, şerefsiz sürekli bunları söylüyorsun. Başbakana küfredilmeyeceğini söylüyorsun. Be insafsız bu ülkenin Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’ye Hitler denir mi. Sen bu ülkenin kurucularına iki ayyaş dedin de sana küfretmişler çok mu. Sen hak ediyorsun onları. Sen bu sözünle kendi iç dünyanı ortaya koymuşsun. Sen kendine bak önce. O ihaleler bak. Bulaşmışsın tepeden tırnağa pisliğin içine bulaşmışsın. Tarlabaşı Kentsel Dönüşüm Projesini damadının yöneticisi olduğu şirkete verdin. Senin telaşın, kızgınlığın Taksim’i de bunlara veremediğinden mi. Söz mü vermiştin Başbakan" dedi.

"BAŞBAKAN TOMACA, COPCA VE GAZCA KONUŞUYOR"
Konuşmasının devamında Başbakan Recep Tayyip Erdoağan’ın, "Bundan sonra onların anladığı dilden konuşacağız" sözlerini de değerlendiren İnce, "Başbakan mitingde bundan sonra onların anladığı dilden konuşacağız diyor. Bizim anladığımız dil Demokrasi dilidir. Bizim anladığımız dil özgürlüklerin dilidir. Bizim anladığımız dil halkımızın dilidir. Ama Başbakanın dili, Tomaca, Copca ve Gazca’dır. Biz bu dilleri bilmiyoruz. Biz Demokrasinin dilini biliyoruz" şeklinde konuştu.
Taksim AKM’nin yıkılmak istenmesinin altında da Atatürk’le hesaplaşma isteğinin yattığını dile getiren İnce, "Başbakan Atatürk Kültür Merkezi’ni yıkacağını söyleyip duruyor. Başbakanın derdi AKM değil. Başbakanın derdi Atatürk. Onlar göreceksiniz Atatürk Hava Limanını da yıkacaklar. Bilin ki Dünyanın en iyi işleyen hava limanlarından birisi orası. Onu yıkıp 3’ncü bir hava limanı yapmak istemelerinin nedeni de Atatürk ismi. Onun derdi Atatürk’le, Cumhuriyet’le, Laiklikle ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla" dedi.

REKTÖRE ELEŞTİRİ
Konuşmasında Yalova Üniversitesi logosundan Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nün çıkartılmasına da değinen İnce, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu da topa tuttu. Prof. Dr. Eruslu’ya, "Sahibinin sesi" benzetmesi yapan İnce şu şekilde konuştu:
"Bu anlamda Yalova Üniversitesi de sahibinin sesi olmuş. Atatürk’le ilgili silmeleri, yok edişleri, itibarsızlaştırmaları, Yalova Üniversitesi Rektörü emir telaki ediyor. Buradan kendine görev çıkartmış. İlk göreve geldiğinde Atatürk’ün Yürüyen Köşkü’nü öve öve bitiremeyen rektör bir anda Atatürk Köşkü’nü üniversite logosundan sildi geçti. Bu üniversitenin yapısını da ortaya koyuyor. Bu yuvadan bilim çıkmaz. Dünyanın en büyük çevrecilik örneğini Dünyaya tanıtması gereken bir üniversite bugün logosundan bunu siliyorsa bu kafadan bilim, özgürlük, teknoloji çıkmaz."
(İHA)