BIST 10.191
DOLAR 32,34
EURO 34,91
ALTIN 2.397,04
HABER /  DÜNYA

Taliban militanları Kabil Havalimanı’na saldırdı: 7 ölü

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Havalimanı’nda Afgan Güvenlik Güçleri ile Taliban arasında yaşanan çatışmada ağır silahlı 7 T...

Abone ol

Afganistan’ın başkenti Kabil’deki Uluslararası Havalimanı’nda Afgan Güvenlik Güçleri ile Taliban arasında yaşanan çatışmada ağır silahlı 7 Taliban militanı öldürüldü.
Saldırı Taliban tarafından üstlenilirken çatışma yaklaşık 5 saat sürdü. Silahlı saldırganlar ilk olarak Kabil Uluslararası Havalimanı’nın batısındaki Qasaba bölgesinde bomba yüklü bir aracı patlattı. Evde ele geçirdikleri insanları hedef alarak bombayı patlatan saldırganlar binayı ele geçirdikten sonra Kabil Havalimanı’na saldırıya geçti. Havalimanında NATO liderliğinde olan ve uluslararası güvenlik gücü ortak kullanımında bulunan askeri bölgeye 15 roket saldırısında bulunan Taliban militanları daha sonra Güvenlik Güçleri’nin gelmesiyle sıcak çatışmaya başladı.
Bölgede yaşayan yerel halktan Ahmed isimli bir görgü tanığı açıklamasında, “Silahlı saldırganların bu bölgeye doğru bomba yüklü bir araç sürdüğünü gördüm. Araç bir minibüstü” dedi.
Havalimanına gerçekleşen çatışmada 2 militan kendini patlatarak hayatını kaybederken diğer 5 kişi ise çatışma sırasında öldürüldü. Saldırganlar havalimanında çok ağır bir hasar vermemelerine rağmen bugünkü tüm uçuşlar ertelendi.
(İHA)