BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.398,90
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Aygün CHP'li Güler'e sert çıktı!

CHP, son günlerde krizler partisi haline geldi. Önce Hüseyin Aygün şimdi de Birgül Ayman Güler... Bakalım şimdi ne olacak?

Abone ol

CHP'li Hüseyin Aygün "Türk ulusuyla Kürt milleti eşit olamaz" diyen CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler'e twitterdan yanıt verdi. Aygün twitterdan cevap olarak Deniz Gezmiş'li bir gönderme yaptı.

Hüseyin Aygün Fransa'da öldürülen 3 PKK'lı kadından biri olan Sakine Cansız'ın evine taziyeye gittiği için ve sosyal medyadan Kurtuluş Savaşı ile ilgili yazdığı etnik temizlik açıklamasıyla partililerden sert tepki görmüştü.

CHP içindeki bu olay daha kapanmamıştı ki CHP'de yeni bir iç çatışma daha yaşandı. CHP İzmir milletvekili Birgül Ayman Güler dün Meclis'te "Türk ulusuyla Kürt milleti eşit olamaz" sözlerini sarf etti ve bugün Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu sözlerden dolayı CHP Adıyaman milletvekili istifasını sundu, CHP Tunceli milletvekili Hüseyin Aygün ise twiter'dan tepkisini gösterdi.

CHP'DE HEDEF DEĞİŞTİ

Dün gece TBMM oturumunda CHP'li Birgül Ayman Güler'in tartışma yaratan olay sözleri sonrası CHP'nin eleştiri okları hedefindeki vekili Hüseyin Aygün Deniz Gezmiş'in idam sehpasında söylediği 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği' sözleriyle Güler'e sert çıktı.

Hüseyin Aygün, twitter'da şu ifadeleri paylaştı;

DARAĞACININ ÖNÜNDE ŞU SÖZLERİ SARFETMİŞTİ

Deniz Gezmiş büyük adamdır; henüz 24 yaşında asılmıştır; evlenmemiştir; bir sevgilisi olmuş mudur bilinmez; idama götürülmeden evvel ne kadar erdemli bir insan olduğunu pek çok davranışıyla göstermiştir: bir sıcak bakış; buharlı sevgi dolu gözler yoldaşları Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan'a yaydığı cesaret ve inanç hücresinden ayağında prangalar taş betona vura vura götürülürken darağacına yan hücredekilere sanki haftaya görüşeceklermiş gibi 'Haydi eyvallah!' diyebilmiştir; idam taburesini kendisi tekmelemiştir; ay ışığının altında; darağacının önünde şu sözlerle ise Türkiye halklarının gönlünde adeta taht kurmuştur: 'Yaşasın Türk ve Kürt halklarının eşitlik ve özgürlük mücadelesi!'

KILIÇDAROĞLU BİR DAHA OLMAYACAK DEMİŞTİ...

MYK toplantısında hem ulusalcı vekilleri hem de Hüseyin Aygün'ü uyaran Kılıçdaroğlu'nun "Bundan sonra benzeri bir olay yaşanmayacak. Kim olursa olsun tekrarı durumunda gereği yapılacak" sözlerinden hemen sonra CHP'de Birgül Ayman Güler'le yeni bir kriz patlak verdi.