BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli İmralı inadını sürdürüyor

MHP lideri Devlet Bahçeli İmralı süreci ile ilgili yine çok sert konuştu. Başbakan Erdoğan'ı ve hükümeti eleştiren MHP lideri İmralı görüşmeleri ile ilgili olarak böyle çözüm olmaz olsun dedi.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İmralı görüşmeleriyle ilgili olarak, “Böyle bir çözüm batsın, böyle bir barış olmaz olsun. İblisin yol arkadaşları, Türkiye'ye idamlık mahkum muamelesi yapanlar, milletimizin arasına nifak tohumları ekenlerdir" dedi.

KÜRDİSTAN KURMAYA, PKK'YI AFFETMEYE HAZIRLANIYORLAR

İmralı ile yapılan görüşmeleri de değerlendiren Bahçeli, "Mutlaka içiniz yanarak izliyorsunuzdur. İmralı ile görüşmek moda oldu. En kanlı canilerin hiçbir şey yaşanmamış gibi samimi, çözüm yanlısı kişiler olarak propagandası yapıldı. Türkiye ne olduğu belli olmayan çözüm tüneline sokuldu. Çözüm diyorlar ama neyi çözmeye çalıştıklarını söyleyemiyorlar. Ne amaçladıklarını izah edemiyorlar. Barıştan bahsediyorlar, barış süreci hezeyanları ile vakit geçiriyorlar. PKK'nın hangi tavizlerle emellerinden cayacağını ortaya koyamıyorlar. Bağımsız Kürdistan inşa ediyorlar ama bunu çözüm kılıfına saklıyorlar. PKK'yı affetmeye hazırlanıyorlar. İmralı canisini serbest bırakılmamsı için türlü kurnazlıklara başvuruyorlar, ne var ki bunları çözüm kılıfıyla kapatmaktan geri durmuyorlar. Birliğimizi bozmak isteyen bölücülerle, teröristlerle çözüm konuşulmakta, barış görüşmeleri yapılmaktadır. Maalesef karşı cephe o kadar kalabalık ki gerçekler kapatılmakta, milli irade baskı altına alınmaktadır" diye konuştu.

PKK MERDİVEN MERDİVEN TIRMANIRKEN TÜRK MİLLETİ BASAMAK BASAMAK AŞAĞI İNİYOR

Bahçeli, konuşmasına şöyle devam etti:

“Başbakan Erdoğan'ın bölücü teröre yalvarmadığı kalmış, cinayet örgütünden pişmanlık göstermesini istemiştir. Türk devleti ayağa düşürülmüştür. Milli benliğimiz yaralanmıştır. Türk milleti ardı ardına sırtından hançerlenmiş, vicdansızlar hiç olmadığı kadar cüret kazanmıştır. Açıkça söylemeliyim ki çözüm sözleri ile Türk milleti bölücü teröre kurban verilmektedir. Türkiye zor günlerden, Türk milleti belaların her köşe başını tutuğu bir dönemden geçmektedir. Şeytanca hazırlanan planlar, alçakça sürdürülen pazarlıklar tehlike sınırını çoktan geçmiştir. Merdiven stratejisi adı altında hainler büyük Türk milletinin muhatabı haline getirilmiştir. PKK merdiven tırmanırken Türk devleti basamak basamak aşağı inmektedir. Başbakan Erdoğan İmralı canisinin ağzına bakmakta, kandilden çözüm beklenmektedir. Türkiye'nin başına yeni bir çuval geçirmenin hesaplarındadırlar."

BÖYLE BARIŞ OLMAZ OLSUN

Gündemde en çok konuşulan konuların 'İmralı, Kandil, PKK ve BDP' olduğuna işaret eden Bahçeli, "İmralı canisine televizyon hediye edenler, vatandaşın ekmeğe muhtaç hale geldiğini anlamamaktadır. Milletin ruhuna sahip çıkmak başbakana göre şeytan işidir. Türkmen'in, Türk'ün hakkını savunmak başbakana göre şeytan işidir. Böyle bir çözüm batsın, böyle bir barış olmaz olsun. İblisin yol arkadaşları, Türkiye'ye idamlık mahkum muamelesi yapanlar, milletimizin arasına nifak tohumları ekenlerdir. Bunlarla da mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir" şeklinde konuştu.

2014 TARİHİ BİR KAVŞAKTIR

Türklüğün sözcüsü olmak için yetki istediklerinin altını çizen Bahçeli, "MHP olarak önümüzdeki mahalli idareler seçimini tarihi bir kavşak olarak görüyoruz. Türk milletini tepkisi her şeyi değiştirecektir. Söğüt bir karar noktasıdır. Buradan çıkışın esası budur. 400 çadırlık bir millet varlığız nasıl gurur kaynağı olmuşsa biz de aynısını tekrarlamak Türkiye'yi darlık ve buhrandan çıkarmak istiyoruz." dedi.