BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,65
ALTIN 2.385,56
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'den flaş istifa açıklaması!

CHP'li Birgül Ayman Güler'in sözleri üzerine istifa eden CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat'ı partiye döndürme çabaları devam ediyor...

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler''in Meclis Genel Kurulu'ndaki 'Türk ulusu ile Kürt milletini eşit kabul edemezsiniz' sözleri partiyi karıştırdı. CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Güler'in bu sözleri nedeniyle CHP'den istifa ettiğini açıkladı. İstifa açıklamasının ardından CHP cephesi istifayı durdurmak için seferber oldu.

KÜRTLER VE TÜRKLER EŞİT OLAMAZ

Meclis Genel Kurulu dün gece Anadilde savunma konusunu konuşurken büyük bir rezalete sahne oldu. CHP'li Birgül Ayman Güler'in Kürtler'i aşağılayan sözleri gündeme yıldırım gibi düştü. (DEVAMINI OKU)

CHP'DE İSTİFA DEPREMİ

CHP Milletvekili Salih Fırat, Birgül Ayman Güler'in açıklamalarına tepki olarak partisinden istifa etti. (DEVAMINI OKU)

Uğur Mumcu'yu anma etkinliklerine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na CHP'liler tarafından istifa haberi verildi. Kılıçdaroğlu ise  'İstifayı işleme koymayın' talimatı verdi. CHP'lilerin ikna çabaları başarısız olursa son olarak Kılıçdaroğlu'nun Fırat ile görüşüleceği tahmin ediliyor.

CHP'DE İKNA ÇABALARI SÜRÜYOR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün istifa eden Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ile istifadan vazgeçirmek için görüştüğü belirtildi.

 CHP'liler 'Birgül Ayman Güler'in açıklamaları partinin resmi görüşünü yansıtmıyor. Kılıçdaroğlu gereğini yapacak. İstifanı geri al' çağrısında bulundu. Gelen bilgilere göre, Fırat ikna edildi. İlerleyen saatlerde istifasını geri alması bekleniyor.

TEKİN'DEN İSTİFA AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise istifayla ilgili, 'İstifa haberi bize ulaştı ancak durdurduk' şeklinde konuştu.