BIST 10.199
DOLAR 32,34
EURO 34,93
ALTIN 2.399,91
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'de istifa depremi! FLAŞ

CHP Milletvekili Salih Fırat, Birgül Ayman Güler'in açıklamalarına tepki olarak partisinden istifa etti.

Abone ol

CHP Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, partisinden istifa etti. Fırat, yaptığı yazılı açıklamada, ''Gördüğüm lüzum üzerine CHP milletvekilliğinden istifa ediyorum'' dedi.

KÜRTLER VE TÜRKLER EŞİT OLAMAZ

Meclis Genel Kurulu dün gece Anadilde savunma konusunu konuşurken büyük bir rezalete sahne oldu. CHP'li Birgül Ayman Güler'in Kürtler'i aşağılayan sözleri gündeme yıldırım gibi düştü. (DEVAMINI OKU)

Salih Fırat, yaptığı açıklamada da istifa gerekçelerinden birinin, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in dün Genel Kurul'da yaptığı konuşması olduğunu bildirdi.

Fırat'ın istifasıyla CHP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 134'e düştü, bağımsızların sayısı ise 7'ye yükseldi.

OLAY YARATAN SÖZLER

Birgül Ayman Güler, dün akşam saatlerinde TBMM’de görüşülen ‘Anadilde Savunma’ tartışmaları sırasında söylediği sözler çok tartışılmıştı.

Görüşme sırasında CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler’in “Kürt milliyetçiliğini bana “ilericilik” ve “bağımsızcılık” diye yutturamazsınız. Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz” dediği iddia edilmişti.

SALİH FIRAT KİMDİR?

Salih Fırat, 1 Mart 1960'ta Adıyaman'da doğdu. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. İzmir Sosyal Sigortalar Kurumu Tepecik Hastanesinde ortopedi ve travmatoloji uzmanlığını aldı. İki dönem Adıyaman Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği yaptı. 1977-2000 yılları arasında Adıyaman Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve kulüp doktoru olarak görev aldı. İnsan Hakları Derneği Adıyaman Şubesi üyesi olan Fırat, evli ve 3 çocuk babası...